Procesul prințului Harry împotriva The Mirror. Ducele de Sussex a ajuns la tribunal și se află în boxa martorilor

  • Prințul Harry este așteptat să depună astăzi mărturie la Înalta Curte pentru presupusa strângere de informații ilegale de către jurnaliștii care lucrează pentru Mirror Group Newspapers.
  • Apariția Ducelui de Sussex în tribuna martorilor va marca pentru prima dată un senior regal la Înalta Curte din 1891.
  • Harry susține că aproximativ 140 de articole publicate între 1996 și 2010 conțineau informații adunate folosind metode ilegale.

După ce avocații Prințului Harry și avocații părții adverse, Mirror Group Newspapers au depus luni declarațiile de deschidere, ducele de Sussex este așteptat astăzi să depună mărturie la Înalta Curte, răspunzând la întrebările cu privire la acuzațiile sale de hacking de telefon și folosirea anchetatorilor privați, declară Sky News.

Harry, în vârstă de 38 de ani, dă în judecată editorii, încercând să demonstreze că reporterii pentru titlurile Daily Mirror, Sunday Mirror și Sunday People au fost legați de metode precum hackingul telefonic, așa-numita „blagging” sau obținerea de informații prin înșelăciune și utilizarea anchetatorilor privați, între 1996 și 2010. MGN contestă afirmațiile prin negare și susține că unii dintre reclamanți și-au introdus acțiunea în justiție prea târziu.

UPDATE 0RA 12.30 Harry este în boxa martorilor

Harry se află în boxa martorilor, gata să depună mărturie.

Ducele de Sussex a depus jurământul. Îl așteaptă o zi întreagă de mărturii.

UPDATE ORA 12.00 Prințul Harry sosește la Înalta Curte

Ducele de Sussex a sosit la Înalta Curte pentru a depune mărturie în procesul său împotriva Mirror Group Newspapers.

Harry a sosit în fața clădirii Rolls Building din centrul Londrei la ora 9.36 într-un Range Rover negru, purtând un costum negru.

El a intrat în clădire fără să răspundă la întrebările reporterilor, înainte de a trece de controalele de securitate din interior.

Ducele de Sussex este de așteptat să fie interogat astăzi de avocații pârții adverse

Luni, propriul său avocat David Sherborne și-a prezentat argumentele de deschidere, susținând că jurnaliştii Mirror au ascultat mesajele vocale ale Prinţesei Diana în timp ce Piers Morgan era redactor al ziarului.

El a mai spus instanței cum presupusa intruziune a provocat „neîncredere” între Harry și Prințul William și că „intimitățile” relației sale cu fosta iubită Chelsy Davy „au fost toate dezvăluite de cei de la Mirror, care a fost „condus în mod clar de activitate ilegală”.

Sursă: Sky News

„Nu a existat nici un moment” în viața lui Harry „în care să fie ferit de această activitate”, a spus avocatul, adăugând: „Nimic nu a fost în afara limitelor și nu a existat nicio protecție împotriva acestei culegeri ilegale de informații”.

Harry nu a participat la ședința de luni, spre „surprinderea” judecătorului, domnul judecător Fancourt, deoarece a zburat în Marea Britanie din Los Angeles abia duminică seara, după ce a sărbătorit a doua aniversare a fiicei sale Lilibet mai devreme în acea zi, a spus Sherborne. .

Ce pretinde Harry?

Harry susține că aproximativ 140 de articole publicate între 1996 și 2010 conțineau informații adunate folosind metode ilegale, iar 33 dintre acestea au fost selectate pentru a fi luate în considerare la proces.

Domnul Sherborne a spus instanței că cele 147 de articole sunt o „fracțiune” din toate articolele scrise despre viața privată a ducelui în acea perioadă, adăugând că MGN a dezvăluit „aproape 2.500” de articole publicate despre el în acea perioadă. În timpul deschiderii sale, avocatul a susținut că detaliile despre viața prințului sunt „o poveste prea bună pentru a nu fi publicată”.

El a spus: „Este clar că poveștile despre viața privată a Prințului Harry au generat vânzări, este evident”.

Citește și:

VIDEO. Ce înseamnă distrugerea barajului de peste Nipru: „Probabil cel mai mare dezastru tehnologic al Europei din ultimele decenii”

Astăzi încep înscrierile la Evaluarea Națională 2023 pentru elevii de clasa a VIII-a. Cum ar putea fi afectate de greva din Educație

Jumătate de milion de francezi protestează din nou marți față de creșterea vârstei de pensionare la 64 de ani

The post Procesul prințului Harry împotriva The Mirror. Ducele de Sussex a ajuns la tribunal și se află în boxa martorilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Hulban Alexandra

Previous post Lily-Rose Depp face dezvăluiri din spatele culiselor. Serialul „The Idol” a fost filmat acasă la The Weeknd
Next post Un bărbat a cheltuit 86.000 de lire sterline pentru a fi mai înalt cu 10 centimetri. Cum s-au desfășurat operațiile