Primele semne de demență apar cu 10 ani înainte. Care este principalul simptom

demențădemență

  • Demența este cel mai frecventă la vârstnici. Prin urmare, vârsta este considerată a fi cel mai mare factor de risc pentru boală.
  • Și, deși se spune că pierderea memoriei este primul semn de declin cognitiv, acesta nu este întotdeauna cazul. 
  • Există un simptom care apare cu 10 ani înainte de diagnostic.

Toti mai multi vârstnici sufera de demență. Prin urmare, vârsta este considerată a fi cel mai mare factor de risc pentru boală.

Anxietatea poate precede diagnosticul de demență cu până la 10 ani. „Anxietatea devine un predictor din ce în ce mai recunoscut al declinului cognitiv la vârstnici și la persoanele cu deficiențe cognitive ușoare”, a spus dr. neurolog Alexandra Alekhina.

Anxietatea poate fi un factor de risc independent pentru demență, definită ca o plângere care precede diagnosticul de demență cu până la 10 ani.

Studiile care au implicat 29.819 de participanți au găsit o asociere pozitivă între anxietatea semnificativă clinic și demența viitoare.

„Anxietatea semnificativă clinic la pacienții de vârstă mijlocie este asociată cu un risc crescut de demență timp de cel puțin 10 ani. Cercetătorii au ajuns la concluzia că anxietatea poate fi un factor de risc pentru „demența senilă”, a adăugat dr. Alyokhina.

Anxietatea este un sentiment de anxietate sau frică, care poate fi ușor sau sever. Toată lumea se confruntă cu anxietate la un moment dat în viața lor.

De exemplu, este posibil să vă simțiți anxios înainte de un examen, sau un interviu de angajare.

Cu toate acestea, unor persoane le este greu să-și controleze anxietatea și aceasta poate avea un efect negativ asupra vieții lor de zi cu zi. Este important de menționat că anxietatea poate declanșa un diagnostic de demență. 

The post Primele semne de demență apar cu 10 ani înainte. Care este principalul simptom appeared first on Aleph News.

Previous post De ce pastilele nu ajută: cele mai frecvente greșeli atunci când luați medicamente
Next post Cum și-a salvat o mamă fiul și 17 copii după 65 de zile sub pământ în Ucraina