Primăria Sectorului 1 a atras cele mai puține fonduri europene alocate Bucureștiului în perioada 2020-2024

  • Primăria Sectorului 1 a cheltuit cel mai puţin din fondurile europene alocate.
  • Primăria Sectorului 5 a cheltuit 28 mil. euro, dintr-o alocare de aproape 200 mil. euro.
  • Doar 3 din 10 euro programaţi în ultimii patru ani au fost cheltuiţi în București.

Primăria sectorului 1 a atras cele mai puține fonduri europene alocate Bucureștiului în perioada 2020-2024, arată o analiză ZF. Bucureştiul, un oraş sufocat de trafic, poluare şi cu probleme în furnizarea de apă caldă şi căldură, a absorbit numai 30% din fondurile europene programate în perioada 2020-martie 2024, conform unui set de date publicat de Ministerul de Finanţe. Codașii la cheltuirea fondurilor europene în București sunt sectorul 1, care a cheltuit numai 11% din fondurile alocate și Sectorul 5, cu 14%.

„Primăria Sectorului 1 a cheltuit cel mai puțin. Doar unul din zece euro care erau alocați în ultimii patru ani s-a cheltuit. S-au alocat 95 de milioane de euro și s-au cheltuit mai puțin de 11 milioane de euro. Urmează Sectorul 5, unde s-au alocat 200 de milioane de euro și s-au cheltuit 28 de milioane de euro, cu un grad de execuție de 14%”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

Primăria Municipiului Bucureşti are cel mai mare grad de realizare a cheltuielilor cu fonduri europene: 57%, adică a cheltuit 2,3 mld. euro, faţă de alocarea de aproape 4 mld. euro. Cu toate acestea, având şi o alocare mai mare, Primăria Generală are şi un grad mai mare de nerealizare în sumă absolută: 1,7 mld. euro.

Citește și

The post Primăria Sectorului 1 a atras cele mai puține fonduri europene alocate Bucureștiului în perioada 2020-2024 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Botea Razvan

Previous post Lumina Sfântă vine în România din 2009. Cum va ajunge anul acesta de Paști
Next post Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie