Premierul spaniol îndeamnă la ţinute casual pentru a rămâne la modă şi a economisi energie

  • Pedro Sanchez le-a cerut, vineri, miniştrilor săi, funcţionarilor publici şi angajaţilor din sectorul privat să nu mai poarte cravate pentru a se răcori.
  • Valuri de caniculă afectează unele părţi ale Europei, alimentând cererea de aer condiţionat, consumator de energie.
  • Sanchez a declarat că executivul său va introduce, săptămâna viitoare, măsuri de urgenţă pentru a îmbunătăţi eficienţa şi economisirea energiei.

Premierul spaniol Pedro Sanchez le-a cerut vineri miniştrilor săi, funcţionarilor publici şi angajaţilor din sectorul privat să nu mai poarte cravate pentru a se răcori, în timp ce valuri de caniculă afectează unele părţi ale Europei, alimentând cererea de aer condiţionat, consumator de energie.

„Aş vrea să reţineţi cu toţii că nu port cravată”, a declarat Sanchez într-o conferinţă de presă, conform Reuters, citat de Mediafax.

„Acest lucru înseamnă că putem economisi cu toţii din punct de vedere energetic”.

Temperaturile ridicate din timpul verii pun sub presiune sistemele de energie electrică din Europa şi provoacă îngrijorare cu privire la perspectivele unei campanii pentru economisirea energiei în cazul în care războiul din Ucraina va determina noi reduceri ale livrărilor din Rusia.

Abordând o notă mai serioasă, Sanchez a declarat că executivul său va introduce, săptămâna viitoare, măsuri de urgenţă pentru a îmbunătăţi eficienţa şi economisirea energiei.

Deocamdată, „le-am cerut miniştrilor, tuturor funcţionarilor publici şi aş dori să rog şi sectorul privat, dacă nu au făcut-o deja, să nu poarte cravată atunci când nu este necesar, pentru că astfel vom putea economisi energia atât de importantă în ţara noastră”, a spus el.

The post Premierul spaniol îndeamnă la ţinute casual pentru a rămâne la modă şi a economisi energie appeared first on Aleph News.

Previous post EXPERIMENT. Astronauții ar putea într-o zi să consume salată cultivată pe solul unui asteroid
Next post Orașele germane sting luminile și închid apa caldă pentru a economisi energie