Peste 20 de aeronave au survolat Capitala de Ziua Aviației Române

Trei pacienți cu Covid în stare critică sunt transferați joi în PoloniaTrei pacienți cu Covid în stare critică sunt transferați joi în Polonia

  • Prima aeronavă ridicată la cer a fost elicopterul românesc IAR-330.
  • România primește, anul acesta, 32 de avioane F-16 din Norvegia. Guvernul a plătit pentru ele peste 450 de milioane de euro.
  • Forțele Aeriene Române vor să renunțe la aeronavele MIG 21 LanceR.

Le-au scos din hangare, le-au curățat și le-au alimentat ca să survoleze Bucureștiul de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române.

Piața Aviatorilor a fost invadată, ieri, de peste 20 aeronave romanești, italiene și britanice, de la avioane de transport până la elicoptere de diferite tipuri.

Primul avion care s-a ridicat în aer a fost elicopterul românesc IAR-330.

România își înnoiește flota de avioane, anul acesta, după ce Guvernul Ciucă a hotărât să cumpere 32 de aeronave F-16 cu peste 450 de milioane de euro de la norvegieni.

De la anul, Fortelele Aeriene Române vor să renunțe la bătrânele MIG-uri 21 LanceR.

„Deschiderea survolului a fost realizată cu aeronave IAR-330, elicopter Puma, portdrapelul este o aeronavă MEDEVAC, care execută misiuni de evacuare medicală și au urmat apoi aeronave de transport, aeronave de luptă și o să avem și aeronavele partenerilor britanici și italieni.”

„Este un nou pas către o aeronavă de altă generație, iar momentele în care ne aflăm astăzi, conjunctura politică militară din zonă, ne face ca aportul acestor aeronave să devină mai puternic.

Anul trecut, evenimentul nu s-a mai ținut. Zborurile au fost anulate, pentru că la pregătirile de dinainte un elicopter american a aterizat forțat.

The post Peste 20 de aeronave au survolat Capitala de Ziua Aviației Române appeared first on Aleph News.

Previous post Justin Bieber reia turneul mondial, anulat în iunie din cauza paraliziei faciale
Next post O stewardesă dezvăluie ce se întâmplă când o persoană moare în avion