Ovidiu Raețchi: „Există o diplomație secretă a războiului din Ucraina”

  • Diplomația occidentală tramsmite că va susține Ucraina „oricât va fi nevoie”.
  • Ovidiu Raețchi: Există discuții diplomatice, medieri, diplomație secretă, dar nu cred că este făcută de state euroatlantice, ci mai degrabă de state care s-au poziționat neutru, precum China.
  • Raețchi: Utilizarea unui discurs despre reconstrucția econimică sau despre diplomație poate să acționeze în favoarea Moscovei, atâta timp cât acea pace înseamnă ca Ucraina să accepte anumite cedări.

Nu e în NATO – dar dă ordine. Ucraina a vrut să se plângă fraților mai mari din Alianță – așa că Stoltenberg a convocat de urgență consiliul NATO-Ucraina. Ambasadorii s-au reunit să dezbată subiectul transportului de cereale ucrainene pe Marea Neagră – în contextul în care Putin atacă porturile și amenință navele care se apropie de Ucraina. Și România a fost prezentă și a cerut o analiză și un plan de acțiune în cazul atacului cu drone de pe Dunăre.

„Dincolo de susținerea de pe front și diplomație, războiul din Ucraina este unul lung, un test de rezistență pentru Occident. I se promite Ucrainei că va fi ajutată oricât va fi nevoie”. Dincolo de discursurile oficiale, Președintele Centrului EuroAtlantic pentru Reziliență, Ovidiu Raețchi, crede că există și o diplomație secretă a răboiului din Ucraina.

„Este o melodie a celor de la The Birds care este inspirată din niște versuri din Eclesiastul. Între acele versuri se află unul care poate să fie folosit în context: A time to kill, a time to heal. Rusia a ales acest time to kill, adică calea războiului, calea crimei, iar Ucraina nu a cedat în fața agresiunii și a ales să lupte pentru existență.”

Moral este ca, atâta timp Ucraina luptă și își sacrifică soldații și își menține această dorniță, dar și de a respinge agresorul, toți cei care ne considerăm partenerii ei să susținem această versiune a luptei și a victoriei. Mesajul pe care l-am văzut inclusiv la președintele NATO este sprijin pentru Ucraina până la victorie.

Utilizarea unui discurs despre reconstrucția econimică sau despre diplomație poate să acționeze în favoarea Moscovei, atâta timp cât acea pace înseamnă ca Ucraina să accepte anumite cedări.

„Există discuții diplomatice, medieri, diplomație secretă, dar nu cred că este făcută de state euroatlantice, ci mai degrabă de state care s-au poziționat neutru, precum China. Există cu certitudine formate de discuție economică pentru perioada de reconstrucție, dar ele merg cu prioritate în zona de ONG-uri care fac simulări”, a spus Ovidiu Raețchi la ȘTIU, pe Aleph News.

Citește și

The post Ovidiu Raețchi: „Există o diplomație secretă a războiului din Ucraina” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Hulban Alexandra

Previous post Un sistem crucial de curenți oceanici se îndreaptă către un colaps. „Ar afecta fiecare persoană de pe planetă”
Next post Roverul Curiosity al NASA face noi descoperiri pe Marte. Cristian Român: „S-a dovedit a fi vorba despre formațiuni naturale”