OTP Bank România a anunțat oficial că este scoasă la vânzare. Procesul ar putea dura câteva luni

  • OTP Bank a confirmat oficial, printr-un anunţ făcut către directorii băncii, că OTP Bank România este scoasă la vânzare.
  • Banca este evaluată între 300 şi 400 milioane euro, la care s-ar adăuga rambursarea liniilor de finanţare către Budapesta.
  • La finalul lui 2022, OTP Bank România ocupa locul 10 în cele mai mari bănci, cu un total al activelor de 19,9 miliarde lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent şi o cotă de piaţă de 2,84%.

OTP Bank a confirmat oficial, printr-un anunţ făcut către directorii băncii, că OTP Bank România este scoasă la vânzare, proces care ar putea să dureze câteva luni, iar în cazul licitația are succes , tranzacția ar urma să se închidă într-un an, scrie Ziarul Financiar.

Motivația oferită pentru scoaterea la vânzare a băncii a fost „lipsa pe piaţa din România a potenţialului de creştere prin achiziţii”.De asemenea, vânzarea OTP Bank ţine şi de actualul context geopolitic.

Banca este evaluată între 300 şi 400 milioane euro, la care ar urma să se adauge rambursarea liniilor de finanţare către Budapesta.

 OTP Bank România are o cotă de piaţă de aproape 2%, înregistrând în ultimii 3-4 ani o creştere organică destul de susţinută.

La finalul lui 2022, OTP Bank România ocupa locul 10 în cele mai mari bănci, cu un total al activelor de 19,9 miliarde lei, în creştere cu 8% faţă de anul precedent şi o cotă de piaţă de 2,84%.

Citește și:

The post OTP Bank România a anunțat oficial că este scoasă la vânzare. Procesul ar putea dura câteva luni appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Paun Mihaela

Previous post O mutație genetică rară îi permite unei femei de 75 de ani să trăiască fără durere, anxietate sau teamă
Next post Avertismentul dat de șeful OMS: „Lumea trebuie să se pregătească pentru boală mai periculoasă decât COVID”