Orașul viitorului: Un zgârie-nori lung de 170 de kilometri, acoperit de oglinzi. Nu vor exista mașini

  • Arabia Saudită va construi în deșert un oraș al viitorului. Acesta va avea o lungime de 170 de kilometri.
  • Comunitățile vor fi organizate în trei dimensiuni, spre deosebire de orașele tradiționale, ,,disfuncționale și poluate” și care ignoră natura.
  • Furnizarea de energie și apă vor fi 100% regenerabile.

Ceea ce știai despre zgârie nori capătă o nouă dimensiune. Și la propriu și la figurat. Arabia Saudită plănuiește construcția unui mega-oraș cu o lungime de 170 de kilometri și o lățime de doar 200 de metri.

Proiectul, numit The Line, are 500 de metri înălțime, mai mult decât Empire State building sau Turnul Eiffel și va fi complet îmbrăcat în sticlă-oglindă.

Construcția va începe lângă orașul Neom de pe malul Golfului Aqaba, iar prima fază a construcției se va încheia în 2030, cu o notă de plată de 320 de miliarde de dolari. Orașul va oferi locuitorilor toate facilitățile la o distanță de 5 minute de mers pe jos.

Inteligența artificială va coordonaserviciile orașului, de la clima controlată, la trenurile de mare viteză care
pot străbate orașul dintr-un capăt în altul în doar 20 de minute. Nu vor exista mașini în acest oraș, iar emisiile de carbon vor fi zero.

Construcțiava oferi 380.000 de locuri de muncă pentru o populație în continuă expansiune. În 2050, se estimează că populația Arabiei Saudite va atinge 50 de milioane de locuitori, dintre care jumătate vor fi străini.

The Line face parte din NEOM, o zonă economică de 500 de miliarde de dolari, inclusă în planul de reformă economică pe care prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman Al Saud, a anunțat-o în 2017, pentru a reduce dependența țării de veniturile obținute din exportul de petrol.

The post Orașul viitorului: Un zgârie-nori lung de 170 de kilometri, acoperit de oglinzi. Nu vor exista mașini appeared first on Aleph News.

Previous post Consiliul Județean Neamț a stabilit înaintea DNA vinovatul pentru prăbușirea podului de la Luțca
Next post VIDEO. Un muzeu polonez le cere vizitatorilor să nu mai facă sex în incinta sa