Opinia controversată a lui Elon Musk. CEO-ul Tesla susține că o recesiune în SUA ar fi un lucru bun

Elon MuskElon Musk

  • „De asemenea, toată chestia despre COVID de a sta acasă i-a păcălit pe oameni să creadă că de fapt nu trebuie să muncești din greu”, a scris el pe Twitter.
  • Chiar dacă în public, Musk pare să se opună asistenței guvernamentale, companiile sale au beneficiat de subvenții și scutiri de taxe.
  • CEO-ul Tesla a făcut apel și la politicile de lucru de acasă, menționând că firmele vor avea parte de o trezire neplăcută.

Elon Musk a intrat recent pe Twitter pentru a împărtăși încă o opinie controversată, de data aceasta exprimându-și convingerea că o recesiune ar fi „bună” pentru economia americană. Scriind joi seară târziu, ca răspuns la întrebarea unui utilizator de pe Twitter dacă SUA se îndreaptă spre o nouă recesiune, CEO-ul Tesla a răspuns cu un „Da” categoric.

El a continuat apoi să explice de ce această recesiune economică, care pentru majoritatea americanilor ar fi privită ca un lucru rău (în timpul crizei imobiliare din 2008, s-au pierdut 3,6 milioane de locuri de muncă și peste un milion de case au fost pierdute în urma executării silite), a fost, în opinia sa, un lucru pozitiv.

„Da, dar acesta este de fapt un lucru bun. Plouă cu bani pe proști de prea mult timp”, a scris pe Twitter cea mai bogată persoană de pe planetă. „Unele falimente trebuie să aibă loc”. Comentariile nocturne ale fondatorului SpaceX sosesc la doar câteva săptămâni după ce a făcut o predicție speculativă potrivit căreia SUA se îndreaptă „probabil” spre o nouă recesiune, care, potrivit estimărilor sale, va dura între un an și un an și jumătate.

„Aceste lucruri trec și apoi vor fi din nou vremuri de boom”, a declarat Musk în timpul unei apariții ca invitat la All-In Summit din Miami Beach la începutul acestei luni. Comentariile sale de atunci, la fel ca tweet-urile din această săptămână, păreau să sublinieze dezaprobarea miliardarului din domeniul tehnologiei față de gestionarea economiei de către actuala administrație.

„Această administrație, pur și simplu, nu pare să facă prea multe”, a remarcat el în timpul discursului de luna aceasta. Temerile legate de o recesiune iminentă au crescut în ultimele luni deoarece Rezerva Federală a înăsprit politica monetară a țării – cum ar fi creșterea ratei dobânzii de referință cu jumătate de punct procentual, cea mai mare majorare din ultimele două decenii – în încercarea de a ține în frâu inflația ridicată de 40 de ani.

The post Opinia controversată a lui Elon Musk. CEO-ul Tesla susține că o recesiune în SUA ar fi un lucru bun appeared first on Aleph News.

Previous post Rusia ar putea să lase lumea să moară de foame, în timp ce strânge provizii de cereale și blochează ieșirea lor din porturile ucrainene
Next post Pachetul de legi privind securitatea naţională ar putea fi adoptat de Guvern, după ce a fost ţinut la secret