ONU: 14 milioane de ucraineni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele

Refugiați din zona DonetskRefugiați din zona Donetsk

  •  14 milioane de ucraineni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, majoritatea femei şi copii, a declarat coordonatorul ONU pentru situaţii de criză în Ucraina, Amin Awad, citat de The Guardian.
  • Într-o declaraţie publicată în cea de-a 100-a zi de la invazia rusă în Ucraina, Amin Awad a vorbit despre ucrainenii strămutaţi.
  • Peste 5 milioane au părăsit țara, însă restul au preferat să se mute într-un alt oraș din interiorul Ucrainei.

 14 milioane de ucraineni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, majoritatea femei şi copii, a declarat coordonatorul ONU pentru situaţii de criză în Ucraina, Amin Awad, citat de The Guardian.

„Familiile şi comunităţile au fost distruse şi dezrădăcinate. În doar puţin peste trei luni, aproape 14 milioane de ucraineni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele, majoritatea femei şi copii – o amploare şi o viteză de strămutare nemaiîntâlnite în istorie”, a spus reprezentantul ONU.

Conform acestuia, mai mult de 3 milioane de copii nu mai au acces la educaţie.

„În întreaga ţară, sute de mii de oameni nu au acces la apă şi electricitate, iar milioane de oameni nu ştiu de unde le va veni următoarea masă. 15,7 milioane de persoane au nevoie de sprijin umanitar în prezent, iar numărul acestora este în creştere”, a mai spus coordonatorul ONU.

Conform acestuia, agenţiile Naţiunilor Unite şi partenerii din Ucraina continuă să-i sprijine pe cei ale căror vieţi au fost distruse de război. În ultimele 100 de zile, aproximativ 8 milioane de persoane din întreaga ţară, inclusiv în oraşele asediate din estul Ucrainei, au primit ajutor umanitar.

The post ONU: 14 milioane de ucraineni au fost forţaţi să îşi părăsească locuinţele appeared first on Aleph News.

Previous post Generalul Alexander Dvornikov, „măcelarul sirian” îndepărtat de Putin. A venit „neconvenţionalul” Zhidko
Next post China va lansa o nouă misiune cu echipaj pentru a construi staţia spaţială