O copie rară a primei cărți din seria „Harry Potter”, scoasă la vânzare pentru 250.000 de dolari

  • O copie rară a primei cărți Harry Potter va fi scoasă la vânzare prin licitație, în Londra, cu oferte care încep de la 250.000 de dolari, respectiv 200.000 de lire sterline.
  • Potrivit CNN, prima ediție a cărții „Harry Potter and the Philosopher’s Stone” este una dintre cele 500 de exemplare tipărite în1997.
  • În timp ce Rowling era necunoscut la acea vreme, cartea despre lumea magică a vrăjitoarelor și vrăjitorilor a devenit un succes uriaș în întreaga lume, generând o serie întreagă și o franciză uriașă de film.

O copie rară a primei cărți Harry Potter va fi scoasă la vânzare prin licitație, în Londra, cu oferte care încep de la 250.000 de dolari, respectiv 200.000 de lire sterline.

Potrivit CNN, prima ediție a cărții „Harry Potter and the Philosopher’s Stone” este una dintre cele 500 de exemplare tipărite în1997. Trei sute de exemplare au fost trimise altor biblioteci.

Cartea vândută de Christie’s, firmă privată de licitații, ca parte a viitoarei sale expoziții „Arta literaturii: împrumut și vânzare”, se numără printre celelalte 200.

Au fost câteva lucruri pe care păreau să le greșească în producția de carte”, a declarat pentru presă Mark Wiltshire, specialist în cărți tipărite și co-curator al expoziției Arta literaturii.

Pe coperta din spate, de exemplu, filozofi, care, desigur, este un cuvânt cheie… este scris greșit. Tot la pagina 53, în lista de articole pe care elevii sunt rugați să le ducă cu ei la Hogwarts, o baghetă se repetă de două ori.”

În timp ce Rowling era necunoscut la acea vreme, cartea despre lumea magică a vrăjitoarelor și vrăjitorilor a devenit un succes uriaș în întreaga lume, generând o serie întreagă și o franciză uriașă de film.

În multe feluri, această carte este manifestarea fizică a unei amintiri magice pentru atât de mulți oameni și asta este ceea ce o face atât de dorită”, a spus Wiltshire.

Evenimentul Christie’s „Arta literaturii” este deschis publicului în perioada 7-15 iunie.

The post O copie rară a primei cărți din seria „Harry Potter”, scoasă la vânzare pentru 250.000 de dolari appeared first on Aleph News.

Previous post Ultimul zbor al generalului rus Botaşev, doborât şi ucis într-un avion Su-25 de 11 milioane de dolari
Next post Empire State Building va străluci în această noapte pentru Jubileul Reginei Elisabeta