Noi reglementări în Canada. Fiecare țigară va conține un mesaj antifumat diferit: „Otravă în fiecare pufăit”

  • Țigările din Canada vor conține etichete cu mesaje antifumat.
  • Noile ambalaje vor avea un avertisment pe fiecare țigară.
  • Tutunul ucide aproximativ 48.000 de canadieni în fiecare an.

În premieră mondială, Canada va imprima pe țigări, mesaje antifumat. Anunțul a fost făcut de agenția de sănătate a țării, scrie BBC. Etichetele de avertizare vor fi aplicate curând.

Noile ambalaje vor veni însoțite de câte un avertisment pe fiecare țigară cu fraze precum: „Țigările cauzează cancer” și „Otravă în fiecare pufăit”. Norma va intra în vigoare de la 1 august, a precizat Health Canada. Noua regulă face parte dintr-un efort de reducere a consumului de tutun în Canada, la mai puțin de 5%, până în 2035.

Într-un anunț făcut miercuri, Health Canada a declarat că noile reglementări „vor face imposibilă evitarea avertismentelor de sănătate” de pe produsele din tutun. Agenția de sănătate anticipează că, până în aprilie 2025, comercianții vor avea doar produse din tutun care prezintă noile etichete cu avertismente. Măsura vine în urma unei perioade de consultare publică de 75 de zile, lansată anul trecut.

Etichetele de avertizare sunt deja tipărite pe pachetele de țigări. Health Canada a declarat că intenționează să le extindă prin tipărirea unor etichete de avertizare suplimentare în interiorul pachetelor, dar și prin introducerea unor noi mesaje de avertizare externe.

Într-o declarație, ministrul canadian al sănătății, Carolyn Bennett, a precizat că tutunul ucide aproximativ 48.000 de canadieni în fiecare an. „Luăm măsuri fiind prima țară din lume care va eticheta țigările individuale cu mesaje de avertizare privind sănătatea”, a declarat doamna Bennett, calificând această schimbare drept un „pas îndrăzneț”.

Citește și

The post Noi reglementări în Canada. Fiecare țigară va conține un mesaj antifumat diferit: „Otravă în fiecare pufăit” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Tohaneanu Andrei

Previous post Formula 1: Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, va pilota pentru prima dată un monopost Mercedes
Next post VIDEO. Kim Kardashian face noi dezvăluiri despre căsnicia cu Kanye West: „Obișnuiam să alerg și să rezolv totul în urma lui”