Nelson Piquet, triplu campion de Formula 1, amendat pentru comentarii rasiste și homofobe la adresa lui Lewis Hamilton

  • Nelson Piquet, triplu campion mondial în Formula 1, a fost amendat drastic pentru anumite declarații jignitoare la adresa lui Lewis Hamilton.
  • Pentru comentarii rasiste şi homofobe despre Lewis Hamilton, Nelson Piquet a fost amendat vineri de justiţia braziliană cu aproape 885.000 de euro.
  • Lewis Hamilton are șapte titluri mondiale.

Fostul pilot brazilian Nelson Piquet (70 de ani), triplu campion mondial în Formula 1, a fost amendat drastic pentru anumite declarații jignitoare la adresa britanicului Lewis Hamilton (38 de ani).

Pentru comentarii rasiste şi homofobe despre Lewis Hamilton, Nelson Piquet a fost amendat vineri de justiţia braziliană cu aproape 885.000 de euro, scrie The Guardian.

În noiembrie 2021, brazilianul a folosit un termen rasist pentru a se referi la accidentul lui Lewis Hamilton cu Max Verstappen (care este logodnicul fiicei sale, Kelly Piquet) la Marele Premiu al Marii Britanii.

La puţină vreme după acest incident, a fost dezvăluit un alt interviu în care Piquet a folosit formulări rasiste ​​şi homofobe pentru a descrie înfrângerea lui Hamilton în faţa lui Nico Rosberg în Campionatul Mondial al Formulei 1 din 2016.

Procesul împotriva fostului campion mondial din Formula 1 a fost intentat de patru organizaţii pentru drepturile omului.

Judecătorul brazilian Pedro Matos de Arrudo şi-a justificat decizia de a impune o amendă de 5 milioane de reali “astfel încât, ca societate, să putem scăpa într-o zi de aceste acte dăunătoare rezultate din rasism şi homofobie”.

După ce a auzit remarcile lui Nelson Piquet, Lewis Hamilton – singurul pilot de culoare din Formula 1 – a spus că “mentalitățile arhaice” trebuie să se schimbe, inclusiv în sport.

Nelson Piquet a fost campion mondial în Formula 1 în 1981, 1983 și 1987. Lewis Hamilton are șapte titluri mondiale .

Citește și

Iahtul prezidențial al lui John F. Kennedy, expus în premieră la Salonul Nautic Internațional de la Palm Beach din 2023

FOTO: Lady Gaga se transformă în Harley Quinn. În ce film va apărea cântăreața

Vacanță de coșmar: Mușcată de un țânțar, o dansatoare și-a pierdut mâinile și picioarele în somn

The post Nelson Piquet, triplu campion de Formula 1, amendat pentru comentarii rasiste și homofobe la adresa lui Lewis Hamilton appeared first on Aleph News.

Previous post Cum arată „Honey Fitz”, iahtul prezidențial care a servit cinci președinți americani
Next post Prețurile pentru vacanța de Paște în Thassos cresc cu peste 30%: Hotelierii explică de ce