NASA va dezvălui numele astronauților care vor efectua o misiune mai departe în sistemul solar decât s-a ajuns în ultimele cinci decenii

  • Artemis II va fi prima misiune cu echipaj pe orbita Lunii.
  • Oficialii NASA intenționează să dezvăluie numele membrilor echipajului în cadrul unei ceremonii programate pentru luni.
  • Aproape o duzină de actuali și foști oficiali și astronauți ai NASA au declarat pentru CNN că au anticipat că vor fi numiți mai mulți piloți de încercare.

Patru astronauți – dintre care trei americani și un canadian – vor fi chemați de NASA pentru a finaliza o misiune care va defini o generație pe orbita Lunii, readucând oamenii mai departe în sistemul solar decât s-a ajuns în ultimele cinci decenii, scrie CNN. Luni, publicul va afla în sfârșit numele membrilor echipajului.

Programată să fie lansată în 2024, Artemis II va fi prima misiune cu echipaj pe orbita Lunii, zburând mai departe în spațiu decât orice om de la programul Apollo încoace. Ea va deschide calea pentru ca echipajul Artemis III să pășească pe Lună în 2025, totul la bordul celei mai puternice rachete din lume și la un preț care până atunci se va apropia de 100 de miliarde de dolari.

După luni de zile de decizii luate cu ușile închise, oficialii NASA intenționează să dezvăluie numele membrilor echipajului în cadrul unei ceremonii programate pentru luni. Deși oficialii au rămas rezervați cu privire la alegerile lor, CNN a vorbit anterior cu aproape o duzină de actuali și foști oficiali și astronauți ai NASA pentru a trage cortina de pe procesul secret de selecție.

Mai multă reprezentare în spațiu

De asemenea, NASA s-a angajat anterior să selecteze un echipaj cu o diversitate rasială, de gen și profesională. Aceste criterii nu au fost, din punct de vedere istoric, valabile pentru misiunile de profil înalt. Începând cu epoca Gemini, astronauții selectați pentru misiunile inaugurale cu echipaj au fost doar albi și de sex masculin și, de obicei, proveneau dintr-un trecut de pilot de încercare militar – un profil caracterizat în mod deosebit în cartea The Right Stuff”, scrisă de Tom Wolfe în 1979.

Acest lucru s-a menținut până la cel mai recent zbor inaugural cu echipaj al NASA, al capsulei Crew Dragon a companiei SpaceX către Stația Spațială Internațională în 2020, care i-a inclus pe foștii piloți de încercare militari Bob Behnken și Doug Hurley.

Și s-ar putea să fie valabil în mare parte și pentru misiunea Artemis II: Aproape o duzină de actuali și foști oficiali și astronauți ai NASA au declarat pentru CNN că au anticipat că vor fi numiți mai mulți piloți de încercare. Cu toate acestea, dacă Wiseman, un bărbat alb, este selectat, înseamnă că celelalte locuri vor trebui aproape sigur să revină cel puțin unei femei și cel puțin unei persoane de culoare.

Citește și:

The post NASA va dezvălui numele astronauților care vor efectua o misiune mai departe în sistemul solar decât s-a ajuns în ultimele cinci decenii appeared first on Aleph News.

Previous post Un miliardar chinez scoate la licitație sperma și ovulele unor donatori nevaccinați
Next post Stormy Daniels a aflat vestea inculpării lui Donald Trump în timp ce își călărea calul, numit Redemption