Motivul pentru care a doua cea mai mare rafinărie din Venezuela şi-a suspendat producţia

  • Compania de stat venezueleană PDVSA a suspendat producţia la a doua cea mai mare rafinărie din ţară.
  • Cauza principală este o pană de curent.
  • Întreruperea energiei electrice este frecventă în Venezu.

Compania de stat venezueleană PDVSA a suspendat producţia la a doua cea mai mare rafinărie din ţară. Cauza principală este o pană de curent. Întreruperea energiei electrice este frecventă în Venezuelă.

Rafinăriile vechi ale PDVSA operează la o fracţiune din capacitatea lor din cauza sancţiunilor paralizante impuse de SUA, relatează Reuters.

O pană de curent combinată cu lucrări de mentenanţă la rafinăria Cardon, a doua ca mărime din ţară, au făcut ca operaţiunile să fie sistate. Lucrările de întreţinere vor dura 18-21 de zile.

Acesta este un program de întreţinere neplanificat pentru reparaţii importante la reactoarele rafinăriei”, au declarat oficialii.

În contextul invaziei Ucrainei, Venezuela a devenit un jucător important pe piaţa petrolieră, mai ales că statele europene nu vor să mai achiziţioneze servicii energetice de la Rusia.

The post Motivul pentru care a doua cea mai mare rafinărie din Venezuela şi-a suspendat producţia appeared first on Aleph News.

Previous post România riscă procedura de infringement, din cauza modificărilor aduse legii avertizorului de integritate, spune Stelian Ion
Next post Serviciile secrete americane sunt în alertă: Va folosi Moscova bomba atomică? Posibil