Momente de panică în Vatican. Un albanez a încercat să forțeze barierele de protecție, în timpul predicii de duminică a Papei Francisc

Piața Vatican cu o mulțime de oameni.Piața Vatican cu o mulțime de oameni.

  • Au fost momente de panică, duminică, în Piaţa Sfântul Petru, după ce un cetăţean albanez aflat la volanul unei maşini a rupt cordonul poliţiei.
  • Au fost trase focuri de armă.
  • Motivele pentru care albanezul s-a sustras controlului sunt necunoscute deocamdată.

Un albanez în vârstă de 39 de ani aflat la volanul unei maşini a refuzat să se supună controlului, când o patrulă de carabinieri a încercat să îl oprească.

Bărbatul a fugit, iar carabinierii l-au urmărit, trăgând focuri de armă în cauciucurile maşinii. Totul s-a petrecut în faţa mulţimii de turişti din zona Catedralei Sfântul Petru, unde aşteptau tradiţionalul Angelus al Papei Francisc.

Urmărirea s-a încheiat în Via Gregorio VII, unde albanezul a fost oprit de maşini de poliţie.

Motivele pentru care albanezul s-a sustras controlului sunt necunoscute deocamdată.

O patrulă a carabinierilor observase deja, cu câteva minute înainte, bolidul care circula în mod suspect pe Corso Vittorio Emanuele. Bărbatul aflat la volan a conştientizat prezenţa carabinierilor şi a început să mărească viteza până când a ajuns pe Via della Conciliazione: a luat-o pe banda laterală până la colonadă şi apoi a lovit o altă maşină a carabinierilor, făcându-i să se izbească de o maşină blindată. În acel moment, carabinierii au înconjurat bolidul albanezului.

Acesta s-a baricadat în maşină, aşa că poliţiştii au fost nevoiţi să spargă geamurile pentru a-l scoate afară şi apoi să folosească un pistol electric pentru a-l imobiliza pe bărbatul de 39 de ani, care are cazier pentru consum de droguri, maltratare a membrilor familiei şi vătămare corporală.

Se pare că, în timp ce fugea, şi-a aruncat pe fereastră portofelul şi ceasul pe care îl purta.

În stare de confuzie, probabil sub influenţa drogurilor, fugarul a fost dus mai întâi la secţia de poliţie şi apoi la camera de urgenţă a spitalului Santo Spirito pentru examinare.

Deocamdată, nu a apărut nicio legătură între comportamentul său şi întâlnirea cu Angelus în faţa a mii de credincioşi, dar motivele fugii sale sunt în continuare investigate.

Doi poliţişti, care au fost răniţi pe Via Gregorio VII, în timpul urmării albanezului, au fost duşi la spital pentru verificări, starea lor fiind stabilă.

The post Momente de panică în Vatican. Un albanez a încercat să forțeze barierele de protecție, în timpul predicii de duminică a Papei Francisc appeared first on Aleph News.

Previous post Ameninţare cu bombă la Mall Băneasa, în Capitală. Poliţiştii au intervenit la faţa locului
Next post LIVE UPDATE. Ziua 117 de invazie. Războiul din Ucraina ar putea dura ani de zile, avertizează șeful NATO