METEO. ANM a emis o avertizare de Cod galben de căldură în cea mai mare parte a ţării

caniculacanicula

  • Luni şi marţi, valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice şi sud-estice.
  • Sâmbătă şi duminică vor fi perioade scurte şi pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică.
  • La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o avertizare Cod galben de căldură pentru 25 de judeţe ale ţării şi în Bucureşti valabilă până marţi.

Porivit ANM, sâmbătă şi duminică, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, disconfortul termic va fi ridicat, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Luni şi marţi, valul de căldură se va restrânge spre regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18 – 21 de grade.

Sâmbătă şi duminică vor fi perioade scurte şi pe arii restrânse cu manifestări de instabilitate atmosferică. La începutul săptămânii viitoare, instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta pe arii mai extinse în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

Sunt vizate de Codul galben următoarele judeţe: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Vrancea, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea şi Bucureşti.

The post METEO. ANM a emis o avertizare de Cod galben de căldură în cea mai mare parte a ţării appeared first on Aleph News.

Previous post „Omenirea se joacă cu un pistol încărcat”, avertizează șeful ONU la aniversarea Hiroshimei
Next post O persoană a fost ucisă de ploile torențiale în Dakar. Pasajele subterane sunt inundate, iar râurile sunt noroioase