Meta și Microsoft se asociază pentru a defini viitorul metaversului. Apple și Google se retrag

  • Meta, Microsoft bat palma pentru a dezvolta Metaverse.
  • Potrivit Bloomberg, Apple a rămas pe dinafară.
  • Metaverse Standards Forum are de gând să promoveze dezvoltarea unor standarde industriale care să facă compatibile între ele lumile digitale ale companiilor.

Meta, Microsoft și alți giganți tehnologici care se întrec în construirea conceptului metavers au format un grup pentru a promova dezvoltarea unor standarde industriale care să facă compatibile între ele lumile digitale ale companiilor.

Potrivit unei publicații străine, printre participanții la Metaverse Standards Forum se numără multe dintre cele mai mari companii care lucrează în acest domeniu, de la producătorii de cipuri la companiile de jocuri, precum și organisme stabilite de stabilire a standardelor, precum World Wide Web Consortium (W3C), a precizat grupul într-o declarație prin care și-a anunțat marți crearea.

De pe lista membrilor lipsește însă, în mod evident, deocamdată, Apple, despre care analiștii se așteaptă să devină un jucător dominant în cursa metaversului odată ce va introduce o cască de realitate mixtă în acest an sau anul viitor.

Companiile de jocuri de noroc Roblox și Niantic nu au fost, de asemenea, incluse printre participanții la forum, și nici platformele emergente de metavers bazate pe cripto-monede precum The Sandbox sau Decentraland.

Apple nu a recunoscut încă în mod public planurile pentru o cască, deși, potrivit Bloomberg, ar fi oferit consiliului său de administrație o privire de ansamblu asupra produsului.

Metaversul lui Meta

Meta, cunoscută sub numele de Facebook, a dezvăluit luni planurile pentru o cască de realitate cu nume de cod ,,Cambria”, care va fi lansată în acest an.

https://www.instagram.com/reel/CfB4skOLiyR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=fe361b35-59d5-49b3-a8c2-6e9ed787434f

Zuckerberg a spus că aceasta va fi mai ,,ușoară” și mai ,,subțire” decât alte căști VR de pe piață.

Meta a declarat în februarie că se așteaptă să cheltuiască în acest an cel puțin 10 miliarde euro pentru cercetare și dezvoltare în domeniul tehnologiilor de realitate virtuală și realitate augmentată.

The post Meta și Microsoft se asociază pentru a defini viitorul metaversului. Apple și Google se retrag appeared first on Aleph News.

Previous post Personalul medical care l-a îngrijit pe Diego Maradona va fi judecat pentru omucidere
Next post Al șaselea caz de variola maimuței confirmat în România. A fost declanșată o anchetă epidemiologică