MAE a emis alertă de călătorie în Republica Uzbekistan

MAE-RomaniaMAE-Romania

  • Pe fondul protestelor de stradă şi al confruntărilor dintre forţele de ordine şi protestatari în Republica Karakalpakstan, autorităţile uzbece au instituit starea de urgenţă.
  • Starea de urgenţă a fost instituită în perioada 3 iulie – 2 august 2022.
  • MAE recomandă cetăţenilor români ca, în perioada menţionată, să evite orice deplasare în această entitate administrativ-teritorială şi să urmărească evoluţiile înainte de a planifica orice deplasare în zonă.

MAE informează că, pe fondul protestelor de stradă şi al confruntărilor dintre forţele de ordine şi protestatari în Republica Karakalpakstan (entitate administrativ-teritorială cu un statut special în cadrul Republicii Uzbekistan), autorităţile uzbece au instituit starea de urgenţă.

Starea de urgenţă a fost instituită în perioada 3 iulie – 2 august 2022.

În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români ca, în perioada menţionată, să evite orice deplasare în această entitate administrativ-teritorială şi să urmărească evoluţiile înainte de a planifica orice deplasare în zonă.

De asemenea, MAE informează că în Republica Karakalpakstan accesul la reţeaua de internet, precum şi la cea de telefonie mobilă, poate fi întrerupt, limitat sau blocat.

Totodată, în contextul măsurilor speciale presupuse de starea de urgenţă, pot exista restricţii ale serviciilor de transport public, limitări ale circulaţiei rutiere şi/sau închiderea unor străzi sau zone publice.

MAE recomandă cetăţenilor români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, să contacteze Ambasada României în Republica Uzbekistan la numărul de telefon pentru urgenţe consulare (+998) 93 399 99 06.

The post MAE a emis alertă de călătorie în Republica Uzbekistan appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Șase oameni au murit în Alpi după prăbuşirea unui gheţar. Cel puțin 14 persoane sunt rănite
Next post Volodimir Zelenski a recunoscut că forţele Kievului s-au retras din Lisiciansk, dar promite că va recâştiga controlul cu ajutorul armelor occidentale