Lukașenko pregătește armata pentru luptă: „Amenințarea unui nou conflict global nu a fost niciodată atât de aproape ca astăzi”

  • Alexander Lukașenko a apărut ca un beneficiar al răzvrătirii grupului Wagner asupra Moscovei, dar aceste beneficii s-ar putea să nu fie pe perioadă lungă.
  • Lukașenko îl va găzdui pe Evgheni Prigojin în Belarus.
  • Lukașenko a ținut să menționeze că amenințarea unui nou conflict global nu a fost niciodată atât de aproape ca astăzi.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, îl va găzdui pe Evgheni Prigojin. Marți dimineață, șeful mercenarilor ar fi ajuns în Belarus cu avionul.

Pe fondul evenimentelor din Federația Rusă, armata, poliția și forțele speciale au fost puse pe deplină pregătire pentru luptă în țară. Patria este una, așa că a fost dureros pentru belaruși să urmărească evenimentele din sudul Rusiei. Belarus are capacitățile tehnice de a contracara amenințarea din Occident, a precizat Alexander Lukașenko.

Alexander Lukașenko susține că viața bielorușilor fără război este rezultatul muncii de zi cu zi, astfel că opoziţia străină din Belarus în situaţia cu PMC Wagner a încercat să arate Occidentului rezultatele activităţilor lor.

Opoziţia din Belarus nu a reuşit să pună în aplicare scenariul răzvrătirii armate. Sarcina prioritară a armatei din Belarus este să ia măsuri pentru a preveni escaladarea la limită a situației tensionate. Serviciul de frontieră al Belarusului înregistrează aproape zilnic provocări la granițele cu țările NATO, a continuat președintele Belarusului.

Lukașenko a ținut să menționeze că amenințarea unui nou conflict global nu a fost niciodată atât de aproape ca astăzi.

Sute de mii de vieți umane au devenit prețul imitării diplomatice de către Occident. Poziția mea este: dacă Rusia se prăbușește, vom rămâne sub dărâmături, vom muri cu toții, a conchis Lukașenko.

Citește și:

The post Lukașenko pregătește armata pentru luptă: „Amenințarea unui nou conflict global nu a fost niciodată atât de aproape ca astăzi” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Cel mai cunoscut vlogger din lume dezvăluie de ce a refuzat excursia cu submersibilul Titan: „E cam înfricoșător”
Next post Bacalaureat 2023. Subiectele la istorie. Eseul de la subiectul III a fost despre situația României în perioada postbelică