Locația perfectă pentru routerul WiFi. Ce recomandă experții pentru o conexiune mai bună

  • Plasarea unui router în bucătărie sau prea jos sunt printre cele mai rele locuri.
  • Experții în internet recomandă, de asemenea, să țineți routerul departe de metal.
  • Routerele WiFi ar trebui, de asemenea, să fie poziționate la distanță de metal.

Cu o seară de film planificată și popcorn la îndemână, nimic nu este mai frustrant decât un film care se blochează în momentul culminant. Dar acest lucru poate fi rezolvat cu o soluție simplă, deoarece experții susțin că mulți dintre noi și-au plasat routerele WiFi în locații greșite.

Amplasarea routerului în bucătărie, prea jos sau în spații înguste se numără printre cele mai rele lucruri pe care le puteți face pentru a suprima semnalul de internet, potrivit Ritter Communications. În schimb, experții în internet susțin că routerele trebuie poziționate într-o zonă deschisă, cu mai mult spațiu, permițând semnalului să se răspândească mai ușor în toată casa.

Ritter Communications a declarat: „Ferestrele, dulapurile și spațiile înghesuite pot încetini semnalul.
În plus, materialele de construcție, cum ar fi gips-cartonul, cărămida și placajul, pot împiedica progresul semnalului, așa că trebuie să găsiți o zonă largă și deschisă în care să amplasați routerul.

Compania recomandă centralizarea routerului într-o zonă a casei folosită cel mai des și ridicarea acestuia la cel puțin cinci până la șapte metri de la sol. Cu toate acestea, bucătăria a fost listată ca fiind un loc de evitat în acest sens, din cauza aparatelor precum cuptoarele cu microunde care au potențialul de a emite semnale de interferență, scrie DailyMail.

Routerele WiFi ar trebui să fie poziționate la distanță de metal

Routerele WiFi ar trebui, de asemenea, să fie poziționate la distanță de metal, deoarece Ritter Communications susține că și acesta poate diminua semnalul.

Compania a adăugat: Semnalul își pierde din intensitate cu cât vă îndepărtați mai mult de router, așa că routerul ar trebui să fie amplasat în apropierea zonei în care utilizați Wi-Fi cel mai mult. De exemplu, dacă nu lucrați niciodată în biroul de la etajul al doilea al locuinței dumneavoastră, probabil că nu ar trebui să vă amplasați routerul acolo. Routerul emite unde radio care se răspândesc și coboară de la sursa lor. Amplasarea routerului la o distanță bună de sol îmbunătățește raza de acțiune a semnalului’.

Menținerea tehnologiei la zi și achiziționarea de boostere WiFi vor asigura, de asemenea, un semnal de internet optim. Ritter Communications sugerează să puneți o parolă pe WiFi-ul dvs. nu numai că îl va face mai sigur, dar va împiedica pe oricine din cartier să se conecteze la internet, făcându-l mai lent.

Acesta a continuat: Nu există prea mult spațiu pe autostrada informațională și, la fel ca pe autostrăzile pe care conducem, prea mult trafic poate crea congestie. Cu cât sunt mai multe dispozitive care accesează Wi-Fi-ul în același timp, cu atât conexiunea va fi mai lentă”.

Una dintre cele mai bizare metode prin care utilizatorii de internet pot îmbunătăți semnalul WiFi este folosirea foliei de aluminiu. Cercetătorii de la Dartmouth College, Columbia University și UC Irvine au dezvoltat anterior o tehnică care folosește doar un reflector imprimat 3D învelit în folie. Aceștia au folosit acest lucru pentru a construi un zid virtual” care canalizează semnalul spre zonele în care este cel mai necesar.

Nu numai că întărim semnalele wireless, dar facem ca aceleași semnale să fie mai sigure”, a declarat Xia Zhou, profesor asistent de informatică la Dartmouth.

Citește și

The post Locația perfectă pentru routerul WiFi. Ce recomandă experții pentru o conexiune mai bună appeared first on Aleph News.

Previous post 80% dintre ocupații ar putea fi afectate de inteligența artificială. Care sunt locurile de muncă cele mai expuse
Next post STUDIU. Cum te poate ajuta magneziul să îți menții creierul tânăr și să previi demența