Lizz Truss îl acuză pe Putin că sporește foametea cu blocarea cerealelor din Ucraina

  • Liz Truss a insistat joi că președintele rus Vladimir Putin „șantajează lumea” din cauza lipsei de alimente cauzate de războiul din Ucraina, scrie baha.com.
  • La o conferință de presă comună la Saraievo cu omologul său bosniac, Bisera Turkovic, Truss a anunțat un nou pachet de sprijin pentru Balcanii de Vest.
  • ,,Vom face totul cu aliații și partenerii noștri pentru a scoate cereale din Ucraina și a furniza restul lumii„, a declarat Truss reporterilor în timpul vizitei sale în Bosnia.

Secretarul britanic de externe Liz Truss a insistat joi că președintele rus Vladimir Putin „șantajează lumea” din cauza lipsei de alimente cauzate de războiul din Ucraina, scrie baha.com.

Potrivit lui Truss: „Este complet îngrozitor că Putin armează foamea și lipsa de hrană în rândul celor mai săraci oameni din întreaga lume. Pur și simplu nu putem permite ca acest lucru să se întâmple. Putin trebuie să elimine blocada împotriva ucrainenei cereale” .

,,Vom face totul cu aliații și partenerii noștri pentru a scoate cereale din Ucraina și a furniza restul lumii„, a declarat Truss reporterilor în timpul vizitei sale în Bosnia.

Declarațiile secretarului au urmat ofertei Moscovei de a permite exporturile de cereale din Ucraina în schimbul ridicării sancțiunilor împotriva Rusiei de către Occident

La o conferință de presă comună la Saraievo cu omologul său bosniac, Bisera Turkovic, Truss a anunțat un nou pachet de sprijin pentru Balcanii de Vest, menit să mobilizeze 100 de milioane de dolari SUA (80 de milioane de lire sterline) din investiții susținute de Regatul Unit în încercarea de a contracara influență rusă în regiune.

Ea a spus că amestecul Moscovei în Bosnia Herțegovina amenință cu revenirea războiului civil care a sfâșiat țara în anii 1990.

Ceea ce vedem astăzi în această țară sunt semne ale interferenței Rusiei care riscă să ne cufunde înapoi în acele zile negre. Acest lucru trebuie oprit”, a spus ea.

The post Lizz Truss îl acuză pe Putin că sporește foametea cu blocarea cerealelor din Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Noi probleme la metrou. Două stații închise: „S-a simțit miros de fum”
Next post Boris Johnson s-a îmbătat, s-a certat şi a batjocorit lucrătorii de la curăţenie