LIVE UPDATE. Ziua 163 de invazie. Zelenski crede că Republica Chineză poate convinge Rusia să oprească războiul din Ucraina

zelenskizelenski

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski caută o oportunitate de a discuta direct cu președintele chinez Xi Jinping.

ORA 01:00

Rusia pretinde că a capturat o poziție cheie în Donbas

Forțele rusești și cele aliate susțin că au înregistrat progrese semnificative în campania lor în curs de consolidare a controlului asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei, potrivit The National Interest.

Trupele aparținând Republicii Populare Donețk (RPD), formațiune separatistă aliniată cu Rusia, au anunțat, la începutul acestei săptămâni, că au capturat o mină în apropierea orașului Avdiivka, aflată într-o poziție strategică.

„Unitatea noastră a capturat complet mina”, a declarat un luptător al RPD într-o înregistrare video, potrivit Wall Street Journal, citat de aceeași sursă.

Luptătorul RPD ar fi adăugat că Avdiivka, situat la mai puțin de un kilometru și jumătate de mină, este următorul în avansul Rusiei. Armata rusă a declarat că a provocat pierderi semnificative forțelor ucrainene în zona Avdiivka și în alte câteva situri din provincia Donețk.

Înalți oficiali ucraineni au confirmat parțial câștigurile raportate de Rusia.

Președintele Volodimir Zelenski a descris poziția forțelor ucrainene în estul Ucrainei ca fiind „infernală”, menționând că Rusia are avantajul în est.

„Este adevărat că nu putem sparge complet avantajul armatei ruse în materie de artilerie și efective, iar acest lucru se simte clar în bătălii, în special în Donbas”, a declarat el.

Înaltul oficial militar ucrainean, Oleskiy Gromov, a declarat reporterilor că trupele ucrainene au fost forțate să se retragă din mina și regiunea Semigorye în direcția Bakhmut, o locație ucraineană cheie, așezată pe axa Sloviansk-Kramatorsk.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat, săptămâna aceasta, că forțele ruse și cele aliate cu Rusia au capturat o serie de locații mai mici din estul Ucrainei, inclusiv mai multe așezări de la periferia orașului Bakhmut. Unele dintre avansurile teritoriale revendicate de Rusia, cum ar fi în cazul satului Berestove, sunt contestate de rapoartele ucrainene.

Sloviansk și Kramatorsk sunt două dintre ultimele mari bastioane ucrainene din regiunea Donbas. Forțele ruse au mobilizat zeci de grupuri tactice de batalioane în direcția Sloviansk după ce au cucerit orașele gemene Severodonețk și Lisichansk la începutul acestei veri.

Rusia urmărește să controleze în totalitate regiunea Donbas, care cuprinde provinciile vecine Donețk și Lugansk, ca parte a ceea ce Kremlinul numește „operațiunea sa militară specială” în Ucraina.

ORA 00:00

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski caută o oportunitate de a discuta direct cu președintele chinez Xi Jinping

Potrivit lui Zelenski, există mai multe subiecte pe care dorește să le discute cu președintele chinez, iar cel mai important este cel al legăturilor economice dintre China și Rusia.

Zelenski consideră că Republica Chineză dispune de pârghii economice pentru a pune presiune asupra Federației Ruse.

The post LIVE UPDATE. Ziua 163 de invazie. Zelenski crede că Republica Chineză poate convinge Rusia să oprească războiul din Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Italia va aproba un nou pachet de ajutor de 14,3 miliarde de euro pentru combaterea inflaţiei. Care sunt principalele măsuri ale lui Draghi
Next post „Amintirile ne chinuiesc” din cauza unei molecule din creierul reptilian al omului. Cum pot face medicii ordine printre amintiri