LIVE UPDATE. Ziua 157 de invazie. Ambasadorul SUA la Națiunile Unite: „Rusia intenționează să dizolve Ucraina de pe harta lumii”

  • Armata ucraineană a declarat că a ucis zeci de soldați ruși și a distrus două depozite de muniții în luptele din regiunea Kherson.
  • Ambasadorul SUA la Națiunile Unite a declarat că nu ar mai trebui să existe nici o îndoială că Rusia intenționează să dezmembreze Ucraina și să o dizolve în întregime de pe harta lumii”.
  • Linda Thomas-Greenfield a declarat în fața Consiliului de Securitate al ONU că Statele Unite văd semne tot mai clare că Rusia pregătește terenul pentru a încerca să anexeze toate regiunile din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, precum și regiunile sudice Kherson și Zaporizhzhia.

UPDATE ORA 8:00

Ucraina a avertizat că Rusia se grăbește să își consolideze trupele și apărarea în sud și că Kievul are încă nevoie de mai multe arme din partea Occidentului, creând un sentiment de urgență sporit înainte de o contraofensivă iminentă pentru a recupera teritoriul confiscat de Moscova.

De săptămâni întregi, ucrainenii au pregătit terenul pentru o contraofensivă amplă în sudul regiunii Kherson, iar recentele lovituri cu rachete cu rază lungă de acțiune au lăsat mii de soldați ruși staționați la vest de râul Nipru, în orașul port Kherson și în jurul acestuia, într-o poziție precară.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Armata ucraineană a declarat că a ucis zeci de soldați ruși și a distrus două depozite de muniții în luptele din regiunea Kherson.

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite a declarat că nu ar mai trebui să existe nici o îndoială că Rusia intenționează să dezmembreze Ucraina și să o dizolve în întregime de pe harta lumii”.

Linda Thomas-Greenfield a declarat în fața Consiliului de Securitate al ONU că Statele Unite văd semne tot mai clare că Rusia pregătește terenul pentru a încerca să anexeze toate regiunile din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, precum și regiunile sudice Kherson și Zaporizhzhia.

Între timp, armata ucraineană a declarat sâmbătă că a ucis zeci de soldați ruși și a distrus două depozite de muniție în luptele din regiunea Kherson, punctul central al contraofensivei Kievului în sud și o legătură cheie în liniile de aprovizionare ale Moscovei. Aceasta a declarat că peste 100 de soldați ruși și șapte tancuri au fost distruse în luptele de vineri din regiunea Kherson, primul oraș important capturat de ruși în urma invaziei lor din 24 februarie.

The post LIVE UPDATE. Ziua 157 de invazie. Ambasadorul SUA la Națiunile Unite: „Rusia intenționează să dizolve Ucraina de pe harta lumii” appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Cine îl va juca pe Oppenheimer în filmul biografic despre creatorul bombei atomice
Next post Guvernul Spaniei va aproba măsuri de urgență de economisire a energiei