LIVE UPDATE. Ziua 154 de invazie. Primul transport de cereale ucrainene în cadrul acordului privind Marea Neagră este așteptat în câteva zile

  • Uniunea Europeană a fost de acord să își raționalizeze gazele naturale în această iarnă pentru a preveni un șoc sever de aprovizionare.
  • Statele Unite și Bruxelles-ul au rugat membrii UE să economisească gazul și să îl stocheze pentru iarnă, iar un oficial american a numit situația cea mai mare temere a noastră.
  • Oficialii ucraineni recunosc că forțele ruse au făcut mici progrese în regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Primul transport de cereale ucrainene în cadrul acordului privind Marea Neagră, negociat de ONU, este așteptat să se deplaseze în câteva zile, a declarat luni un purtător de cuvânt al secretarului general al ONU. Părțile la acord și-au reafirmat angajamentul încă de duminică, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct Farhan Haq, în ciuda grevelor rusești în portul ucrainean Odesa, la doar o zi după ce acordul a fost semnat.


Germania a livrat mai multe arme grele Ucrainei, inclusiv lansatoare de sisteme de rachete cu lansare multiplă și tunuri, a declarat ministrul german al apărării. Acest lucru vine în contextul în care armata rusă desfășoară forțe suplimentare pe flancul său sudic, consolidându-și pozițiile în regiunile Kherson și Zaporizhzhia, potrivit oficialilor ucraineni și videoclipurilor postate pe rețelele de socializare care au fost geolocalizate de CNN.

The post LIVE UPDATE. Ziua 154 de invazie. Primul transport de cereale ucrainene în cadrul acordului privind Marea Neagră este așteptat în câteva zile appeared first on Aleph News.

Previous post Alzheimer ar putea fi cauzat de reprogramarea metabolică. Ce arată noile studii
Next post Un primar din Gorj îi amenință cu pușca pe cei care își udă grădinile pe timp de secetă