LIVE UPDATE. Ziua 150 de invazie. SUA văd indicii că forțele rusești încearcă să se adapteze la efectele pe care le au asupra lor sistemele HIMARS

BidenBiden

  • SUA văd indicii” că forțele ruse care luptă în Ucraina încearcă să se adapteze la efectele pe care le au asupra lor sistemele HIMARS (sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate)” pe câmpul de luptă, a declarat vineri un oficial militar american de rang înalt pentru presă.
  • Oficialul nu a putut spune cât de eficiente au fost eforturile forțelor rusești de a atenua impactul HIMARS.
  • De asemenea, acesta a precizat că rapoartele conform cărora forțele rusești au distrus patru HIMARS sunt false.

UPDATE ORA 02:00

O nouă declarație a Europol a anunțat că organizația nu are înregistrări privind contrabanda cu arme din Ucraina.

Agenția Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul aplicării legii a declarat că are încredere deplină în Ucraina, mai ales pentru că țara a început să implementeze noi măsuri de monitorizare și urmărire a armelor, relatează Euromaidan.

Europol colaborează îndeaproape cu oficialii ucraineni pentru a atenua amenințarea traficului de arme în Uniunea Europeană. Avem încredere deplină în ei în timp ce implementează noi măsuri de monitorizare și urmărire a acestor arme de foc”, a afirmat Europol într-un comunicat transmis vineri.

Continuăm să fim în contact strâns pe măsură ce situația de pe teren din Ucraina se schimbă și suntem recunoscători colegilor noștri ucraineni pentru acest lucru. Aceștia continuă să urmeze piste și să coopereze în cazurile de interes pentru securitatea internă a UE, în pofida agresiunii militare rusești continue”, a adăugat acesta.

UPDATE ORA 01:00

Invazia Rusiei în Ukriane a provocat pagube de 5,5 miliarde de dolari mediului înconjurător din Ucraina, relatează Kyiv Independent.

Potrivit lui Ruslan Streleț, ministrul ucrainean al protecției mediului și al resurselor naturale, au fost înregistrate 2.000 de cazuri de daune aduse naturii de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie.

Astăzi, Rusia este principalul terorist al mediului”, a declarat Strelets, potrivit publicației.

Știre inițială

SUA văd indicii” că forțele ruse care luptă în Ucraina încearcă să se adapteze la efectele pe care le au asupra lor sistemele HIMARS (sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate)” pe câmpul de luptă, a declarat vineri un oficial militar american de rang înalt pentru presă.

Ucrainenii au concentrat foarte multe eforturi asupra comandamentului și controlului rusesc, asupra zonelor lor de aprovizionare logistică, pentru a include tot felul de clase de aprovizionare, în special muniție, așa că, în consecință, rușii încearcă să atenueze efectele printr-o serie de mijloace, camuflaj, mișcare, schimbarea locațiilor”, a declarat oficialul.

Oficialul nu a putut spune cât de eficiente au fost eforturile forțelor rusești de a atenua impactul HIMARS.

Nu vă pot spune ce nivel de efect au, dar nu pare să fie foarte bun”, a spus oficialul.

De asemenea, oficialul a precizat că rapoartele conform cărora forțele rusești au distrus patru HIMARS sunt false.

Începând din această dimineață, în conversațiile noastre cu ucrainenii, acest lucru nu este adevărat, astfel încât toate HIMARS continuă să fie într-adevăr un ghimpe în coasta rușilor”, a adăugat oficialul.

The post LIVE UPDATE. Ziua 150 de invazie. SUA văd indicii că forțele rusești încearcă să se adapteze la efectele pe care le au asupra lor sistemele HIMARS appeared first on Aleph News.

Previous post Mereu ai băut sucul cu pai în acest fel. Care este greșeala pe care o fac majoritatea oamenilor
Next post Piața criptomonedelor bate palma cu imobiliarele