LIVE UPDATE. Ziua 141 de invazie. SUA susține decizia UE de a impune sancțiuni asupra livrărilor rusești către Kaliningrad

JOE BIDENJOE BIDEN

  • Biden a susținut decizia Uniunii Europene de a pune în aplicare sancțiuni economice împotriva Rusiei și a transporturilor sale către și dinspre Kaliningrad.
  • Kaliningrad, situat între Lituania și Polonia, depinde de Lituania și Belarus pentru a efectua traficul de tranzit între enclavă și Rusia continentală.
  • În iunie, Lituania a anunțat că va opri intrarea pe calea ferată în Kaliningrad a tuturor mărfurilor sancționate de UE care provin din Rusia.

UPDATE ORA 02:00

Zelenski apreciază progresele înregistrate în direcția unui acord privind exporturile de cereale
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a apreciat semnele de progres în cadrul discuțiilor mediate de Națiunile Unite și Turcia pentru a garanta trecerea în siguranță a navelor comerciale din porturile ucrainene.

În discursul său zilnic, Zelensky a declarat: „Într-adevăr, depunem eforturi semnificative pentru a restabili aprovizionarea cu alimente pe piața mondială. Și sunt recunoscător Națiunilor Unite și Turciei pentru eforturile lor respective”.

Succesul acestei povești este necesar nu doar pentru statul nostru, ci și, fără exagerare, pentru întreaga lume. Dacă este posibil să se elimine amenințarea rusă la adresa transportului maritim în Marea Neagră, se va elimina gravitatea crizei alimentare mondiale”, a spus el.

El a adăugat că delegația ucraineană l-a informat că s-au înregistrat unele progrese”.

Vom conveni asupra detaliilor cu secretarul general al ONU în zilele următoare”, a spus Zelenski.

UPDATE ORA 01:00

Un alt atac a fost raportat în Khersonul ocupat de ruși
Martorii din orașul Nova Kakhovka din Khersonul ocupat de Rusia raportează un alt atac miercuri, al doilea din această săptămână.

Serhiy Khlan, membru al consiliului regional din Kherson, a declarat că ținta a fost un depozit de muniții rusești din districtul Sokil.

Mulțumim HIMARS și băieților și fetelor noastre din Forțele Armate ale Ucrainei!”, a declarat Khlan.

HIMARS este sistemul de artilerie americană cu rază lungă de acțiune furnizat recent Ucrainei de către Statele Unite și este renumit pentru precizia sa. Nu este clar că sistemul HIMARS a provocat explozia de miercuri.

Luni seară, un depozit din Nova Kakhovka a fost lovit, provocând mai multe detonări. Oficialii ucraineni au declarat că a fost vorba de un depozit de muniție și armament, în timp ce administrația pro-rusă din Kherson a declarat că un depozit de îngrășăminte a sărit în aer.

Știre inițială

Biden a susținut decizia Uniunii Europene de a pune în aplicare sancțiuni economice împotriva Rusiei și a transporturilor sale către și dinspre Kaliningrad.

Kaliningrad, situat între Lituania și Polonia, depinde de Lituania și Belarus pentru a efectua traficul de tranzit între enclavă și Rusia continentală.

Aplaudăm statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv Lituania, pentru aplicarea măsurilor de sancționare în deplină conformitate cu orientările UE”, a scris purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-o declarație.

Este important de menționat că nu există acum și nu a existat niciodată o așa-numită blocadă a Kaliningradului. Folosind o varietate de rute, pasagerii continuă să tranziteze între Rusia continentală și Kaliningrad, la fel ca toate transporturile umanitare și majoritatea celorlalte bunuri”, a adăugat Price.

În iunie, Lituania a anunțat că va opri intrarea pe calea ferată în Kaliningrad a tuturor mărfurilor sancționate de UE care provin din Rusia.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat că acțiunile Lituaniei în enclava rusă Kaliningrad vor declanșa măsuri de retorsiune.

The post LIVE UPDATE. Ziua 141 de invazie. SUA susține decizia UE de a impune sancțiuni asupra livrărilor rusești către Kaliningrad appeared first on Aleph News.

Previous post O nouă variantă pentru modificarea Codului Fiscal a fost publicată de Ministerul Finanţelor
Next post Mii de taximetriști au ieșit în stradă, în fața Guvernului la Roma