LIVE UPDATE. Ziua 109 de invazie. Situația în estul Ucrainei este disperată, orașul Severedonețk este bombardat încontinuu

UPDATE ORA 07:00

Manifestaţii în SUA pentru o mai bună reglementare a armelor de foc. Macron și-a justificat apelul ,,pentru a nu umili Rusia”.

Purtătorul de cuvânt al președintelui francez spune că Parisul nu va face concesii Moscovei și vrea ca Ucraina să câștige războiul și să-și restabilească integritatea teritorială.

,,Așa cum a spus președintele, vrem ca Ucraina să câștige. Vrem ca integritatea teritorială a Ucrainei să fie restabilită.”

Ce a fost înainte?

Ucraina și țările din Europa de Est l-au criticat zilele trecute pe președintele francez Emmanuel Macron pentru declarațiile sale privind faptul că nu ,,umilesc” Rusia, scrietReuters.

UPDATE ORA 06:00

Ucraina va primi un lot de roboți sapatori „TALON”

Aceste sisteme robotizate sunt utilizate pe scară largă pentru a reduce amenințarea explozivilor și a armelor chimice.

UPDATE ORA 05:00

Ocupanții ruși pierd trei depozite de muniții în regiunea Kherson

Acest lucru a fost raportat de Comandamentul Operațional Yug.

,,Avioanele Forțelor noastre aeriene au efectuat trei lovituri aeriene asupra unor depozite de muniții și a unei acumulări de echipament inamic… 13 invadatori au fost eliminați. Inamicul a pierdut, de asemenea, 1 tanc, 5 vehicule și 3 depozite de muniție de câmp în regiunea Kherson„, se arată în comunicat.

UPDATE ORA 04:00

Rușii au ucis doi civili în Donețk la sfârșitul săptămânii trecute, declară șeful OVA Pavlo Kyrylenko. Alte 10 persoane au fost rănite.

Traficul peste pod din satul Hlibivka, regiunea Kiev, a fost reluat

Trecerea a fost aruncată în aer de ocupanți în timpul retragerii, acum tronsonul de autostradă Dymer-Bogdana a fost revizuit.

Trecerea cu greutatea de până la 20 de tone are voie să treacă pe pod.

Potrivit președintelui OVA, Oleksiy Kuleba.

UPDATE ORA 03:00

Ocupanții pregătesc un „scut viu” de la Mariupol

Autoritățile de ocupație plănuiesc să construiască blocuri de locuințe prefabricate folosind o tehnologie similară construcției de centre comerciale precum Metro. Planifică să găzduiască oameni acolo, iar la câteva sute de metri de case, rușii pregătesc o linie de apărare.

Această aranjare a fortificațiilor face imposibilă lovirea artileriei în fortificațiile ocupanților, potrivit Consilierului al primarului Mariupol Petro Andryushchenko.

UPDATE ORA 02:00

Ucrainenilor le va fi facilitat considerabil procesul de vămuire a mașinilor electrice

Proiectul de lege în cauză a fost deja înaintat Verkhovna Rada a Ucrainei. Ce propune Cabinetul de Miniștri: să elimine complet impozitarea mașinilor cu motoare electrice, inclusiv a celor hibride.

După cum a explicat premierul Denis Shmygal, acesta este modul în care țara noastră dorește să aibă grijă de mediul înconjurător ca parte a Dealului Verde ucrainean.


20 de ocupanți pentru astăzi, relatează OTU „Est”.

În timpul zilei, soldații noștri au distrus:

▪personal – 20;
▪BMP – 1;
▪ATT – 4;
▪BLA – 3.

UPDATE ORA 01:00

Zelenski a semnat un decret privind înființarea administrației militare militare Lysychansk în regiunea Luhansk. Valery Shibyk a fost numit șeful acesteia.


Federația Rusă a încălcat Memorandumul de la Budapesta și, prin urmare, Occidentul are dreptul de a oferi Ucrainei focoase nucleare pentru a-și proteja independența, a declarat Radoslav Sikorsky, membru al Parlamentului European.

Ocupanții înființează spitale poloneze suplimentare pe linia Slobozhansky

Spitalul clinic militar 442 din Sankt Petersburg înființează un spital polonez în Shebekino, în regiunea Belgorod.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Luptele pentru libertate și pace continuă cu ziua 109. Un război pe care Ucraina nu l-a vrut, un război din care nimeni nu iese glorios. Situația în estul Ucrainei este disperată, orașul Severedonețk este bombardat încontinuu.

Nici în alte orașe situația nu este mai bună. Un alt oraș din regiunea Donețk este atacat la fel de agresiv. Putin țințește fără milă, iar polițiștii ucraineni curăță în urma lui. Forțele de ordine circulă pe străzi în patru ture, identifică și îngrijesc răniții care zac pe străzi.

Orchestra poliției regionale dintr-un orășel ucrainean a susținut un concert caritabil pentru a sprijini Batalionul de Panzer 19 al Serviciului de Securitate Ucrainean. Muzicienii s-au alăturat voluntar echipei de apărare civilă, iar banii strânși din concert vor fi donați pentru ajutor umanitar.

În Mariupol, totul pare desprins ca dintr-un film de groază. Un videoclip devenit viral pe rețelele de socializare, arată cum locurile cu verdeață au devenit morminte.

Un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene a declarat azi că trupele ruse pregătesc o nouă ofensivă împotriva orașului Sloviansk.

,,În direcția Sloviansk, inamicul își concentrează principalele eforturi pe pregătirea trupelor pentru o ofensivă împotriva Slovianskului. (Rusia) Desfășoară operațiuni de asalt în direcția Apiary – Bohorodychne. (Rusia) A înregistrat succese. (Rusia) Încearcă să obțină un punct de sprijin la periferia nord-vestică a orașului Bohorodychne„.

La cealaltă extremă, Rusia se laudă cu ,,victoriile” sale. Ministerul rus al Apărării a declarat azi că forțele sale au distrus o „bază de mercenari străini” în Ucraina.

,,În zona Andriivka, regiunea Harkov, rachete de înaltă precizie lansate din aer au distrus o bază de mercenari străini. În plus, în cursul zilei trecute, au fost lovite nouă zone cu efective și echipamente militare ale forțelor armate ucrainene și cinci poziții de tragere ale sistemelor de rachete cu lansare multiplă. În cursul zilei trecute, sistemele rusești de apărare aeriană au doborât două aeronave MiG-29 ale Forțelor Aeriene ucrainene în apropiere de Snihurivka, regiunea Mykolaiv, și un Su-25 în apropiere de Oleksandrivka, regiunea Kharkiv” , spune Ministerul rus al Apărării.

The post LIVE UPDATE. Ziua 109 de invazie. Situația în estul Ucrainei este disperată, orașul Severedonețk este bombardat încontinuu appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: După presă, un alt stâlp al democraţiei – societatea civilă – se dovedeşte a fi din gumilastic şi nu din beton
Next post Panglică și aplauze la Moscova. Rușii au deschis prima copie a restaurantului McDonald’s