LIVE UPDATE. Ziua 105 de invazie. Un oficial rus de rang înalt a vizitat orașul ucrainean Melitopol care se pregătește pentru un referendum

  • Datele ONU după cele 100 de zile de război în Ucraina: peste 1.000 de școli, 500 de spitale și aproximativ 300 de poduri au fost distruse.
  • Orașul (Melitopol) este „foarte recunoscător Federației Ruse pentru ajutorul și sprijinul pe care îl primim în construirea acestei vieți. Știm că viitorul nostru se află în unitatea cu Rusia. Federația Rusă este aici pentru totdeauna. Și acum începem să ne pregătim pentru referendum”, a declarat primarul autoproclamat pro-rus Galina Danilchenko.

ORA 02:00

Un oficial rus de rang înalt vizitează Melitopol în timp ce pregătirile pentru referendum sunt în curs de desfășurare

Prim-adjunctul șefului Statului Major al președintelui rus Vladimir Putin, Serghei Kiriyenko, a vizitat marți orașul ucrainean Melitopol, ocupat de Rusia, potrivit primarului autoproclamat pro-rus Galina Danilchenko.

Ea a anunțat vizita acestuia într-o înregistrare video postată pe Telegram și a adăugat că Melitopolul începea pregătirile pentru un referendum.

Orașul este „foarte recunoscător Federației Ruse pentru ajutorul și sprijinul pe care îl primim în construirea acestei vieți. Știm că viitorul nostru se află în unitatea cu Rusia. Federația Rusă este aici pentru totdeauna. Și acum începem să ne pregătim pentru referendum”, a declarat Danilchenko.

Melitopol este un oraș-cheie în regiunea Zaporizhizhia din sud-estul Ucrainei. Este, de asemenea, vecin cu regiunea Herson, care se află sub controlul Rusiei de la începutul invaziei de la sfârșitul lunii februarie.

Hennadii Lahuta, șeful administrației militare ucrainene din Herson, a confirmat că se fac pregătiri pentru un referendum care urmează să aibă loc „până în toamnă” în zonele din sudul Ucrainei aflate sub control rusesc.

Zona se pregătea pentru referendumul privind „includerea regiunii în Federația Rusă”, a declarat Lahuta într-o telejurnal difuzat marți pe canalele de televiziune ucrainene din orașul Herson, ocupat de Rusia.

După ce separatiștii susținuți de Rusia au preluat în 2014 controlul asupra unor părți din regiunile Lugansk și Donețk din Donbas, în estul Ucrainei, în ambele zone au fost declarate republici populare.

ORA 01:00

Datele ONU după cele 100 de zile de război în Ucraina: peste 1.000 de școli, 500 de spitale și aproximativ 300 de poduri au fost distruse.

ORA 00:00

Trupurile celor 210 soldați ucraineni care au murit la Mariupol au fost repatriate, anunță Ministerul Apărării

Trupurile a 210 soldați ucraineni au fost repatriate, potrivit Direcției de informații a Ministerului ucrainean al Apărării.

„Procesul de repatriere a trupurilor apărătorilor căzuți la Mariupol este în curs de desfășurare”, datorită eforturilor depuse de Statul Major de Coordonare a Tratamentului prizonierilor de război, se arată în comunicat.

Acesta a precizat că majoritatea cadavrelor returnate Ucrainei sunt cele ale „eroicilor apărători de la Azovstal”, deci ale soldaților ucraineni de la fabrica de oțel Azovstal din Mariupol, ultimul bastion al apărării Ucrainei în acest oraș portuar din sudul țării, înainte de a cădea în mâinile forțelor rusești și ale celor susținute de Rusia.

Statul major lucrează pentru a obține returnarea trupurilor decedate, precum și a celor aproximativ 2500 de prizonieri de război despre care se crede că se află în custodia forțelor rusești sau a celor susținute de Rusia.

„Toți soldații căzuți trebuie să se întoarcă pe teritoriul controlat de Ucraina. Și fiecare dintre ei va fi condus pe ultimul drum cu onorurile cuvenite eroilor”, se arată în declarație.

În declarație se mai adaugă că se lucrează în continuare pentru a aduce acasă „toți apărătorii ucraineni capturați”.

Ucraina și Rusia au efectuat un schimb de cadavre ca parte a acordului care a pus capăt asediului din Mariupol.

The post LIVE UPDATE. Ziua 105 de invazie. Un oficial rus de rang înalt a vizitat orașul ucrainean Melitopol care se pregătește pentru un referendum appeared first on Aleph News.

Previous post „România educată”, proiectul de suflet al lui Iohannis, va avea o formă actualizată pe site
Next post Cercetătorii au descoperit medicamentul care poate trata cancerul la sân