LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina. Comandanții ucraineni spun că rezistă în Bakhmut, dar prețul „devine din ce în ce mai greu de plătit”

BakhmutBakhmut

  • Forțele rusești continuă să-și intensifice ofensiva în zona Bakhmut din estul Ucrainei, dar au cucerit puțin teritoriu suplimentar în ultimele 24 de ore.
  • Unitățile ucrainene țin flancul nordic pentru a împiedica inamicul să încercuiască Bakhmut”, a declarat colonelul Yurii Madyar.
  • Oleksii Reva, șeful administrației militare a orașului Bakhmut, a declarat că încă se duc lupte grele pentru oraș.

Forțele rusești continuă să-și intensifice ofensiva în zona Bakhmut din estul Ucrainei, dar au cucerit puțin teritoriu suplimentar în ultimele 24 de ore, sugerează înregistrările video geolocalizate și relatările din prima linie.

Am înăbușit puțin inamicul”, a declarat un soldat din Brigada 93, potrivit comentariilor video postate de Forțele Terestre ale Ucrainei. „Este un pic mai calm, dar încă mai sunt schimburi de focuri la periferie. Există explozii izolate, proiectile zboară. Dar noi stăm în Bakhmut. Nimeni nu are de gând să se retragă încă”.

Colonelul Yurii Madyar, comandantul Brigăzii 28, a declarat într-un mesaj video pe Telegram că Bakhmut rezistă”, dar că prețul pentru a rezista în oraș devine din ce în ce mai greu de plătit”.

Inamicul a făcut ravagii în ultima zi în primul rând cu intenția de a distruge acest oraș, de a distruge cât mai mult din viața rămasă aici – și cu orice preț pentru a asigura ocolirea orașului Bakhmut pe flancuri pentru a-l înconjura și a bloca rutele de deplasare militară și de livrare a proviziilor necesare”, a declarat Madyar, scrie CNN.

El a adăugat că au avut loc lupte cu arme de calibru mic la nord de Bakhmut și că au existat „lupte de stradă în suburbii de-a lungul periferiei estice, nordice și sudice și vest-sudice”. Unitățile ucrainene țin flancul nordic pentru a împiedica inamicul să încercuiască Bakhmut”, a declarat Madyar.

Am oprit inamicul în această zonă pentru o perioadă lungă de timp și nu am permis propagandei lor să strige în întreaga lume despre marile lor succese ofensive în această zonă”, a spus el.

Pe măsură ce solul se înmoaie odată cu primăvara, Madyar a spus că prevede că inamicul nu va putea efectua operațiuni rapide”. Oleksii Reva, șeful administrației militare a orașului Bakhmut, a declarat că încă se duc lupte grele pentru oraș. Este dureros să vedem ce fac obuzele inamice asupra orașului”, a declarat el pe Facebook.

Este extrem de periculos în Bakhmut”, a spus Reva. Inamicul distruge fără milă orașul, rănind și ucigând civili. Până în prezent, rușii au distrus peste 4.400 de clădiri rezidențiale”.

Statul Major al armatei a declarat că, în timp ce „inamicul continuă să avanseze în sectorul Bakhmut”, atacurile asupra așezărilor de la vest de Bakhmut – Khromove, Ivanivske, Orikhovo-Vasylivka și Chasiv Yar – au fost respinse.

The post LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina. Comandanții ucraineni spun că rezistă în Bakhmut, dar prețul „devine din ce în ce mai greu de plătit” appeared first on Aleph News.

Previous post Factorii care ne afectează negativ dorința de sex
Next post Armata rusă afirmă că dezvoltă un nou tip de operațiune împotriva „agresiunii” SUA