LIVE UPDATE. 438 zile de invazie rusă. Moscova acuză Kievul pentru că a atacat din nou un blogger militar, fără să furnizeze dovezi

  • Un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe a acuzat Ucraina, Statele Unite și Marea Britanie pentru atentatul cu bombă asupra mașinii bloggerului militar Zakhar Prilepin, sâmbătă, în orașul Nijni Novgorod.
  • Ministerul nu a furnizat nicio dovadă pentru acuzațiile sale.
  • CNN a solicitat Pentagonului și Ministerului de Externe din Marea Britanie să comenteze.

UPDATE ORA 13.00. O persoană a fost ucisă de un bombardament în regiunea Dnipro

O persoană a fost ucisă și două au fost rănite de bombardamente în regiunea Dnipro din sudul Ucrainei, a declarat guvernatorul local.

Scriind pe Telegram, Serhii Lysak a declarat că peste zece obuze au fost trase peste noapte în satul Nikopol. Satul se află pe malul nordic al râului Dnipro, care marchează granița aproximativă dintre teritoriul controlat de Ucraina și cel controlat de Rusia în regiune.

UPDATE ORA 12.00

O conductă de gaz și linii electrice din regiunea de frontieră rusă Belgorod au fost avariate în timpul bombardamentelor de peste noapte ale forțelor armate ucrainene, potrivit guvernatorului local.

Pe Telegram, Viaceslav Gladkov a declarat că bombardamentele au avariat și o casă din satul Spodaryushino, adăugând însă că nimeni nu a fost rănit.

UPDATE ORA 11.00

Invocând intensificarea bombardamentelor din partea Kievului, Moscova a ordonat familiilor cu copii și bătrâni să evacueze temporar o serie de zone controlate de Rusia în sudul Ucrainei, inclusiv orașul din apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa.

UPDATE ORA 10.00

Evacuările de pe linia frontului din jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie au provocat avertismente din partea organismului de supraveghere nucleară al ONU, în timp ce o serie de atacuri recente intensifică previziunile privind o contraofensivă de primăvară iminentă.

Moscova a acuzat Kievul și pe susținătorii săi occidentali pentru un număr tot mai mare de atacuri cu rază lungă de acțiune și operațiuni de sabotaj, inclusiv asupra Kremlinului.

UPDATE ORA 09.00. Ucraina lansează un val de drone spre Crimeea, spune guvernatorul

Ucraina a lansat peste 10 drone în cursul nopții asupra peninsulei Crimeea, inclusiv trei asupra portului Sevastopol, a declarat duminică dimineață un oficial instalat în Rusia, adăugând că sistemele de apărare aeriană au respins toate atacurile asupra Sevastopolului.

UPDATE ORA 08.00. Ucraina „bombardează obiective din Crimeea” înaintea contraofensivei

Ucraina a lansat peste 10 drone în cursul nopții asupra peninsulei Crimeea, inclusiv trei asupra portului Sevastopol, a declarat duminică dimineață un oficial instalat în Rusia, adăugând că sistemele de apărare aeriană au respins toate atacurile asupra Sevastopolului.

„Niciun obiectiv din Sevastopol nu a fost avariat”, a declarat Mihail Razvozhayev, guvernatorul Sevastopolului, instalat la Moscova, pe Telegram.

UPDATE ORA 07.00

Loviturile asupra obiectivelor deținute de Rusia s-au intensificat în ultimele două săptămâni, în special în Crimeea. Ucraina, fără a confirma vreun rol în aceste atacuri, spune că distrugerea infrastructurii este o pregătire pentru contraatacul său mult așteptat.

UPDATE ORA 06.00

Covoarele de la Westminster Abbey, pe care regele Charles al III-lea și regina Camilla au fost încoronați sâmbătă, 6 mai, semănau cu steagul albastru și galben al Ucrainei.

Fotografii și înregistrări video au arătat că covoarele din interiorul bisericii regale erau albastre și galbene, semănând cu culorile steagului ucrainean.

UPDATE ORA 05.00. Un pompier povestește „experiența umilitoare” de a livra echipamente pentru Ucraina.

Un pompier care a făcut parte dintr-un convoi de mașini de pompieri și camioane care au livrat echipamente de salvare a vieților pentru Ucraina a descris experiența ca fiind „foarte umilitoare” după ce a ajuns în Polonia.

UPDATE ORA 04.00

Un oficial american spune că aproape jumătate din cele 20.000 de forțe rusești ucise în Ucraina din decembrie până în prezent au fost trupe ale lui Wagner din Bakhmut.

SUA evaluează că Wagner cheltuiește aproximativ 100 de milioane de dolari pe lună în această luptă și a preluat arme din Coreea de Nord, inclusiv rachete și rachete.

UPDATE ORA 03.00

Statele Unite estimează că Wagner are aproximativ 50.000 de oameni care luptă în Ucraina, inclusiv 10.000 de contractori și 40.000 de condamnați înrolați de companie.

UPDATE ORA 02.00. Ucraina susține că a doborât o rachetă hipersonică rusă într-o „palmă” dată lui Putin.

Forțele aeriene ucrainene au afirmat că au doborât o rachetă hipersonică rusă deasupra Kievului folosind sistemele de apărare Patriot americane recent achiziționate. A fost prima dată când țara a reușit să intercepteze una dintre cele mai moderne rachete ale Moscovei.

UPDATE ORA 01.00

Prigojin din Rusia spune că nu este posibilă o nouă ofensivă în Bakhmut fără muniție.
Șeful grupului de mercenari ruși Wagner a declarat sâmbătă că încă nu a primit muniție suplimentară de la Moscova înainte de retragerea preconizată a forțelor sale din Bakhmut, din cauza pierderilor grele și a aprovizionării insuficiente.

Știrea inițială

Serviciul de Securitate al Ucrainei, a declarat despre incident: „În mod oficial, nu putem nici confirma, nici infirma implicarea Serviciului de Securitate în această sau acea explozie care li se întâmplă ocupanților și complicilor lor”, scrie CNN.

Rusia a acuzat Ucraina pentru moartea unui alt blogger militar rus într-un atac comis luna trecută într-o cafenea din Sankt Petersburg. Kievul a negat anterior orice implicare. Comitetul rus de anchetă a numit ultimul incident „un act terorist” și a declarat că intenționează să investigheze explozia ca atare.

Suspectul „a plantat un dispozitiv exploziv pe șosea, pe traseul mașinii lui Zakhar Prilepin, pe care l-a declanșat de la distanță”, a susținut comisia. „După aceea, el a fugit de la locul faptei, dar a fost reținut de către ofițerii de poliție când a părăsit pădurea într-o altă localitate”. Șoferul lui Prilepin a fost ucis. Regiunea Nijni Novgorod este situată la est de Moscova, pe râul Volga.

The post LIVE UPDATE. 438 zile de invazie rusă. Moscova acuză Kievul pentru că a atacat din nou un blogger militar, fără să furnizeze dovezi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Tohaneanu Andrei

Previous post VIDEO. Regele a apărut în uralele mulțimii. Charles și Camilla au ajuns la Palat, de unde vor pleca la ceremonie
Next post FOTO. Cinci grădini fabuloase din întreaga lume. Unde le poți vedea