LIVE UPDATE. 425 zile de invazie rusă. Franţa promite Ucrainei nave, autobuze şi şine pentru căile ferate

  • Guvernul francez a promis că va furniza nave, autobuze şi şine pentru căile ferate Ucrainei.
  • Potrivit Ministerului francez pentru Tranziţie Ecologică, ,,cele mai recente evaluări estimează costul reconstrucţiei Ucrainei la 383 de miliarde de euro” .
  • ,,De la începutul conflictului, Franţa oferă sprijin militar, care este foarte important, dar există şi sprijin civil, inclusiv în efortul de război, care este vital” , a explicat Clement Beaune.

Guvernul francez a promis duminică că va furniza nave, autobuze şi şine pentru căile ferate Ucrainei, a cărei infrastructură de transport a fost grav avariată de invazia rusă, scrie BFMTV.

Ministrul delegat pentru Transporturi, Clement Beaune, care a încheiat duminică o vizită de patru zile în Ucraina, a cerut companiilor franceze, ,,de acum înainte” , ,,să fie prezente, mai ales în sectorul transporturilor” .

Potrivit Ministerului francez pentru Tranziţie Ecologică, ,,cele mai recente evaluări estimează costul reconstrucţiei Ucrainei la 383 de miliarde de euro” , dintre care 83 de miliarde doar pentru infrastructura de transport.

383 de miliarde de euro pentru reconstrucția țării

Beaune ,,a luat iniţiativa de a reuni la întoarcerea sa în Franţa liderii principalelor companii franceze din sectorul transporturilor pentru a-şi accelera mobilizarea pentru Ucraina” , a adăugat ministerul într-un comunicat de presă.

Între timp, Franţa a promis că va ,,dona ambarcaţiuni-pilot” şi că va mobiliza ,,expertiza tehnică a Porturilor HAROPA (care gestionează porturilor de pe Sena) pentru a creşte exporturile de cereale” . De asemenea, va trimite ,,autobuze suplimentare în Ucraina pentru a asigura transportul şcolar, pe lângă cele 30 de vehicule deja livrate” , potrivit comunicatului.

20.000 de tone de cale ferată vor fi furnizate în curând de Franța

Franţa s-a angajat ,,să furnizeze Ucrainei 20.000 de tone de şine, să reconstruiască câteva sute de kilometri de căi ferate” avariate de lupte şi bombardamente şi ,,zece generatoare suplimentare de 1,5 tone, în plus faţă de cele 20 ce urmează să fie livrate în săptămânile următoare căilor ferate ucrainene” .

Totodată, ,,Franţa primeşte zece controlori de trafic aerian ucraineni la ENAC (Şcoala Naţională de Aviaţie Civilă) pentru a pregăti pentru redeschiderea cerului ucrainean”, a spus ministerul.

,,De la începutul conflictului, Franţa oferă sprijin militar, care este foarte important, dar există şi sprijin civil, inclusiv în efortul de război, care este vital” , a explicat Clement Beaune, citat în comunicatul de presă.

The post LIVE UPDATE. 425 zile de invazie rusă. Franţa promite Ucrainei nave, autobuze şi şine pentru căile ferate appeared first on Aleph News.

Previous post Ar putea boala Parkinson să fie eliminată definitiv? Descoperirea oamenilor de știință
Next post Grevă în Germania. Zboruri anulate pe aeroporturile din Hamburg și Berlin