LIVE UPDATE. 421 zile de invazie rusă. Ucraina menține teren în Bahmut și în alte părți din estul regiunii Donețk pentru că primește mai multe echipamente occidentale

  • Oleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre ucrainene, a declarat că Rusia își concentrează cel mai mare număr de forțe în Bahmut.
  • În timp ce unitățile ucrainene se mențin, Ucraina continuă să primească echipamente occidentale atât pentru unitățile ofensive, cât și pentru cele defensive.
  • În sectorul Lyman, la nord-est de Bahmut, inamicul „a condus ofensive fără succes în apropierea periferiei de sud a Kreminnei”, a spus armata ucraineană.

UPDATE ORA 02:00. Ucraina anunță că a doborât 10 drone de atac lansate de Rusia

Ucraina anunță că a doborât 10 din cele 11 drone ,,Shahed” lansate de forțele rusești în noaptea de miercuri spre joi, a anunțat Comandamentul Forțelor Aeriene ale forțelor armate ucrainene pe Telegram, scrie CNN.

,,În această noapte, inamicul a atacat din nou Ucraina cu drone sinucigașe din sud-est” , a declarat Comandamentul Forțelor Aeriene. ,,Unitățile de rachete antiaeriene ale Comandamentului Aerian de Est au distrus 10 din cele 11 Shahed-136/131″ .

Comandamentul Forțelor Aeriene nu a raportat nicio victimă.

Dronele ,,Shahed” sunt fabricate în Iran și au fost desfășurate frecvent de forțele rusești în Ucraina.

Forțele aeriene ucrainene au anunțat marți că forțele rusești au lansat un atac peste noapte asupra orașului Odesa folosind dronele de fabricație iraniană. Dronele ,,Shahed” au fost, de asemenea, doborâte deasupra orașului Dnipro, potrivit lui Andriy Yermak, șeful biroului președintelui.

UPDATE ORA 01:00. Alerte de raid aerian raportate în toată țara

Alerte de raid aerian au intrat în vigoare miercuri seară în mai multe părți ale Ucrainei, potrivit Administrației militare regionale din Kiev, scrie CNN.

Administrația a declarat pe Telegram că o ,,țintă aeriană a fost detectată pe cer” și că ,,forțele de apărare aeriană sunt pregătite” .

O aparentă explozie în aer la o anumită distanță de capitală au circulat pe rețelele sociale. Alertele de raid aerian au fost declanșate pentru orașul Kiev și regiunea, precum și pentru regiunile Sumîi, Harkov, Dnipro, Zaporojia și Donețk.

Șeful biroului președintelui, Andriy Yermak, a declarat pe Telegram că drone Shahed de fabricație iraniană au fost doborâte deasupra orașului Dnipro.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Armata ucraineană declară că unitățile sale rămân ferme în orașul de est Bahmut și în alte părți din regiunea Donețk, pe fondul luptei grele.

Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a salutat sosirea mai multor armament străin – pe fondul speculațiilor tot mai mari despre când și unde Ucraina ar putea lansa o contraofensivă.

Oleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre ucrainene, a declarat că Rusia „își concentrează cel mai mare număr de forțe în Bahmut și dorește să preia controlul deplin al orașului. Cu toate acestea, Forțele de Apărare rețin ofensiva inamicului în lupte dinamice, provocându-le pierderi semnificative.”
Pe lângă Bahmut, luptele sunt cele mai intense de-a lungul frontului Donețk în Lyman, Avdiivka și Mariinka, potrivit Statului Major al armatei ucrainene.

În sectorul Lyman, la nord-est de Bahmut, inamicul „a condus ofensive fără succes în apropierea periferiei de sud a Kreminnei”, a spus armata ucraineană. Iar rușii, susține el, nu au făcut progrese în zona Avdiivka, pe care președintele Volodimir Zelenski a vizitat-o marți.

„În sectorul Mariinka, apărătorii noștri au respins numeroase atacuri inamice în zonele Mariinka și Pobieda”, a spus armata ucraineană.

Mai la sud, în sectoarele Zaporojie și Herson, a raportat bombardarea rusă a peste 30 de așezări. Dar, spre deosebire de Donețk, forțele ruse din aceste zone sunt în mod defensiv.

Armata ucraineană a afirmat că „autoritățile” ocupației ruse continuă să înființeze spitale militare în spatele liniei frontului – cel mai recent fiind în satul Lugansk Kabycivka.

The post LIVE UPDATE. 421 zile de invazie rusă. Ucraina menține teren în Bahmut și în alte părți din estul regiunii Donețk pentru că primește mai multe echipamente occidentale appeared first on Aleph News.

Previous post Miliarde de date personale sunt vândute pe Dark Web. Cum poți verifica dacă te afli printre aceste persoane
Next post Opozantul rus Alexei Navalnîi se confruntă cu noi acuzații penale. Riscă încă cinci ani de închisoare