LIVE UPDATE. 414 zile de invazie rusă. Belarus solicită anunțarea imediată a unui armistițiu în Ucraina și începerea negocierilor

  • Ministrul de Externe din Belarus a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina și începerea negocierilor pentru rezolvarea crizei.
  • „Minsk, la rândul său, a făcut și va continua să depună toate eforturile posibile pentru a detensiona conflictul din Ucraina.” , a precizat Serghei Aleinik.
  • Ministrul a subliniat că Belarus nu are planuri agresive împotriva nimănui și „nu va ataca pe nimeni” .

Ministrul de Externe din Belarus, Serghei Aleinik, a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina și începerea negocierilor pentru rezolvarea crizei, scrie presa străină.

„Poziția Minskului cu privire la Ucraina este fără echivoc: este necesar să se oprească moartea oamenilor, să se declare imediat un armistițiu și să se înceapă negocierile – cu cât mai devreme, cu atât mai bine” , a spus Serghei Aleinik.

„Minsk, la rândul său, a făcut și va continua să depună toate eforturile posibile pentru a detensiona conflictul din Ucraina. Din păcate, avem o altă situație în care unele țări încearcă să ne tragă în conflict. Vorbesc despre specific acțiuni, fapte” , a precizat Serghei Aleinik.

Ministrul a subliniat că Belarus nu are planuri agresive împotriva nimănui și „nu va ataca pe nimeni” .

The post LIVE UPDATE. 414 zile de invazie rusă. Belarus solicită anunțarea imediată a unui armistițiu în Ucraina și începerea negocierilor appeared first on Aleph News.

Previous post Urmările dezastruoase ale atacului aerian al juntei din Myanmar. Peste 100 de persoane au fost ucise
Next post Macron își menţine poziţia privind autonomia strategică a UE-SUA. „A fi aliat nu înseamnă a fi vasal”