LIVE UPDATE. 398 zile de invazie rusă. Zelenski: Ucraina va participa la Summitul pentru Democrație condus de SUA. 18 tancuri Leopard au ajuns în Ucraina

  • Zelenski a spus că ocuparea de către Rusia a centralei nucleare Zaporojie amenință securitatea globală.
  • Președintele ucrainean nu a oferit detalii suplimentare despre participarea țării sale.
  • „Sunt recunoscător tuturor celor care ne ajută țara să protejeze libertatea”, a conchis el.

UPDATE ORA 02.00

Cele 18 tancuri Leopard 2 pe care guvernul german le-a trimis pentru a susține efortul de război al Kievului au ajuns în Ucraina, a anunțat agenția germană de presă Der Spiegel. Aproximativ 40 de vehicule de luptă pentru infanterie Marder au ajuns, de asemenea, în Ucraina.

Bundeswehr, forțele armate germane, a petrecut ultimele două luni antrenând soldații ucraineni cu sistemele de armament la un sit de lângă Munster, Germania.

În urma deciziei cancelarului german Olaf Scholz de a furniza Ucrainei tancuri Leopard 2, administrația Biden a anunțat că va dota Ucraina cu puternicul tanc M1A1 Abrams.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ucraina ia parte la Summitul pentru Democrație condus de SUA, a declarat președintele Volodimir Zelenski în discursul său de luni, scrie CNN.

„Ne pregătim deja pentru un eveniment internațional important care va avea loc săptămâna aceasta, la inițiativa președintelui (Joe) Biden și a Statelor Unite”, a spus el. „Summitul pentru Democrație. Ucraina va participa. Poziția noastră în sprijinul libertății va suna puternică, ca întotdeauna.” Zelenski nu a oferit detalii suplimentare despre participarea țării sale.

„Sunt recunoscător tuturor celor care ne ajută țara să protejeze libertatea”, a conchis el.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit secretarului general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) pentru sprijinul său și a acuzat Rusia de șantaj nuclear asupra controlului său asupra uneia dintre centralele nucleare (CNP) din Ucraina. Acuzațiile vin după ce Zelenksy a vizitat regiunile Zaporojie și Dnipro.

„M-am întâlnit cu șeful AIEA, Rafael Grossi. Subiectul este clar: securitatea industriei noastre energetice, a centralelor noastre nucleare. În primul rând, centrala nucleară Zaporojie, pe care Rusia încă o folosește pentru șantajul cu radiații a lumii”, a spus Zelenski în discursul său de seară de la Dnipro de luni. „Niciun alt terorist nu a atins atât de adânc în cinismul său, în care Rusia caută și găsește constant un nou fund.”

Zelenski a spus că ocuparea de către Rusia a centralei nucleare Zaporojie amenință securitatea globală.

Citește și:

The post LIVE UPDATE. 398 zile de invazie rusă. Zelenski: Ucraina va participa la Summitul pentru Democrație condus de SUA. 18 tancuri Leopard au ajuns în Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Experții în război: Ucraina are 3 opțiuni dacă Putin nu renunță. Discuțiile de pace nu se numără printre ele
Next post STUDIU. Pentru prima dată în istorie, oamenii de știință au descoperit cum să manipuleze „lumina cuantică”