LIVE UPDATE. 397 zile de invazie rusă. Lituania cere sancţiuni ca răspuns la planul Rusiei de a staţiona arme nucleare în Belarus

steag lituaniasteag lituania

  • Lituania a anunţat că va cere noi sancţiuni împotriva Moscovei şi a Minskului ca răspuns la planul Rusiei de a staţiona arme nucleare în Belarus.
  • Declaraţia a venit la câteva ore după ce NATO l-a criticat pe Putin pentru ceea ce a numit retorica sa nucleară „periculoasă şi iresponsabilă” .
  • Putin şi-a comparat planurile cu staţionarea armelor de către SUA în Europa.

Lituania a anunţat duminică că va cere noi sancţiuni împotriva Moscovei şi a Minskului ca răspuns la planul Rusiei de a staţiona arme nucleare tactice în Belarus, scrie Reuters.

Declaraţia ministerului de Externe al Lituaniei a venit la câteva ore după ce NATO l-a criticat pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru ceea ce a numit retorica sa nucleară periculoasă şi iresponsabilă” .

Lituania va cere ca sancţiunile suplimentare împotriva Rusiei şi a Belarusului să fie incluse într-un pachet de sancţiuni aflat în discuţie la Bruxelles, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de la Vilnius.

Împreună cu partenerii săi euro-atlantici, Lituania va decide cum să reacţioneze la aceste planuri militariste ale regimurilor rus şi belarus” , a spus ministerul într-un comunicat.

Belarusul, care îşi pierde din ce în ce mai mult suveranitatea, sprijină şi ajută agresiunea Rusiei şi este din ce în ce mai integrată în planurile militare ale Rusiei, reprezintă un factor de risc suplimentar pentru regiunea baltică” , conform sursei citate.

Preşedintele Putin şi-a comparat sâmbătă planurile cu staţionarea armelor de către SUA în Europa, insistând în acelaşi timp că Rusia nu îşi va încălca promisiunile de neproliferare nucleară.

Citește și:

VIDEO. LIVE UPDATE. 396 zile de invazie rusă. Ucraina: Rusia „a luat Belarus ca ostatic nuclear”

LIVE UPDATE. 395 zile de invazie rusă. Directorul general al AIEA a anunţat că se va deplasa săptămâna viitoare la centrala nucleară Zaporojie

LIVE UPDATE. 394 zile de invazie rusă. Ucraina a interceptat două rachete de croazieră rusești lansate spre regiunea Odesa

The post LIVE UPDATE. 397 zile de invazie rusă. Lituania cere sancţiuni ca răspuns la planul Rusiei de a staţiona arme nucleare în Belarus appeared first on Aleph News.

Previous post Trucuri pentru a folosi ChatGPT mai eficient. Cum treci la un nivel mai avansat
Next post FOTO. Descoperă frumusețea orașelor mici din lume: 23 destinații uimitoare de vizitat