LIVE UPDATE. 393 zile de invazie rusă. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acordat orașului Harkov titlul de „Oraș-Erou”

  • După ce a vizitat pozițiile de pe linia frontului din regiunea Donețk, Volodimir Zelenski s-a deplasat în orașul Harkov.
  • Zelenski a discutat cu serviciile energetice despre furnizarea de energie electrică pentru așezările din regiunea Harkov.
  • În 2022, cel puțin 1.600 de civili au fost uciși în regiunea Harkov ca urmare a războiului din Rusia.

După ce a vizitat pozițiile de pe linia frontului din regiunea Donețk, președintele Volodimir Zelenski s-a deplasat pe 22 martie în orașul Harkov, situat în estul țării, înmânându-i primarului Ihor Terejov premiul de ,,Oraș erou al Ucrainei” .

„I-am înmânat primarului orașului Harkov, Igor Terekhov, titlul onorific de „Oraș-Erou al Ucrainei” . Mulțumită locuitorilor acestui frumos oraș, acesta ne protejează independența alături de alte orașe ale statului nostru” , scrie Kyiv Independent.

La Harkov, președintele Ucrainei a avut o întâlnire cu oficialii locali și cu centrul de comandă militară, discutând despre restaurarea teritoriilor eliberate, amenajarea fortificațiilor, reconstrucția infrastructurii și asistența umanitară.

De asemenea, Zelenski a discutat cu serviciile energetice despre furnizarea de energie electrică pentru așezările din regiunea Harkov, în contextul atacurilor regulate ale Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina.

El a premiat militarii ucraineni care apără regiunea împotriva invaziei rusești și a vizitat unul dintre spitalele militare locale.

Harkovul este situat în nord-estul Ucrainei, la doar 30 de kilometri de granița ruso-ucraineană. Zelenski a acordat Harkovului titlul onorific de ,,Oraș erou” în luna martie a anului trecut, pentru a recunoaște modul în care orașul a rezistat invaziei rusești la scară largă.

În 2022, cel puțin 1.600 de civili au fost uciși în regiunea Harkov ca urmare a războiului din Rusia, iar aproape 3.300 de clădiri înalte au fost avariate de rachetele rusești, potrivit lui Dmytro Chubenko, purtător de cuvânt al procuraturii.

Citește și:

LIVE UPDATE. 392 zile de invazie rusă. Zelenski promite un răspuns la fiecare atac al Rusiei

VIDEO. LIVE UPDATE. 391 zile de invazie rusă. Explozia de la Geankoi, un oraș din Crimeea anexată Rusiei, a distrus un transport cu rachete Kalibr în Crimeea

LIVE UPDATE. 390 zile de invazie rusă. Zelenski: ,,Avem mai multe decizii importante astăzi, în primul rând decizii de apărare”

The post LIVE UPDATE. 393 zile de invazie rusă. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acordat orașului Harkov titlul de „Oraș-Erou” appeared first on Aleph News.

Previous post FOTO. Vedeta Hollywood Halle Berry, 56 de ani, își arată încrederea și frumusețea într-un selfie nud în oglindă
Next post STUDIU: O singură enzimă ar putea cauza depresia. Cum afectează sănătatea femeilor