LIVE UPDATE. 387 zile de invazie rusă. SUA evaluează dacă zborurile cu drone spion deasupra Mării Negre merită riscul unei confruntări cu Rusia

  • SUA își reevaluează programul de survol la Marea Neagră după ce o dronă MQ-9 Reaper s-a prăbușit în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioanele rusești.
  • Armata SUA a trimis o nouă dronă de același model în regiune pentru a observa zona în care a căzut prima și posibilele încercări ale Rusiei de a o ridica.
  • Unii militari se tem că oprirea zborurilor cu drone sau reducerea numărului acestora va duce la o scădere a calității informațiilor primite.

SUA își reevaluează programul de survol la Marea Neagră după ce o dronă MQ-9 Reaper s-a prăbușit în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioanele rusești, scrie CNN, citând mai multe surse oficiale informate.

Informațiile militare americane iau în considerare dacă zborurile UAV peste Marea Neagră oferă suficientă informații valoroase pentru a justifica riscul apariției mai multor incidente și riscul unei escalade a conflictului cu Rusia.

În timp ce se efectuează această reevaluare, zborurile nu vor fi oprite. Armata SUA a trimis o nouă dronă de același model în regiune pentru a observa zona în care a căzut prima și posibilele încercări ale Rusiei de a o ridica.

Cu toate acestea, armata americană are în vedere măsuri pentru a reduce riscul unei escalade a conflictului cu Federația Rusă.

Unii din militari se tem că oprirea zborurilor cu drone sau reducerea numărului acestora va duce la o scădere a calității informațiilor primite, dar sursa CNN subliniază că SUA au alte modalități de a le primi – de exemplu, folosind sateliți.

FOTO – CNN
Previous post Rihanna și ASAP Rocky, mai îndrăgostiți ca niciodată. Vezi cum au apărut pe străzile din California
Next post Rihanna, Lady Gaga, Snoop Dogg: Numele reale ale celor mai cunoscuţi artişti străini