LIVE UPDATE. 384 de zile de invazie rusă. Zelenski: Vom face tot posibilul şi imposibilul pentru a ne întări războinicii care se află pe linia frontului

  • Zelenski a declarat luni seară, în discursul adresat naţiunii, că oficialităţile ucrainene vor face „tot posibilul şi imposibilul” pentru a oferi sprijin soldaților care se află pe linia frontului.
  • Zelenski mulțumește tărilor care impun în continuare sancțiuni Rusiei.
  • Zelenski spune că situația din estul Ucrainei este dramatică și le mulțumește militarilor că fac față forțelor ruse.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat luni seară, în discursul adresat naţiunii, că oficialităţile ucrainene vor face „tot posibilul şi imposibilul” pentru a oferi sprijin soldaților care se află pe linia frontului, conform President.gov.ua.

„Guvernul a aprobat şi propune Radei Supreme să adopte amendamente la bugetul de stat, cu mai mult de jumătate de trilion de grivne alocate suplimentar pentru apărare. Toate fondurile vor fi folosite pentru a oferi sprijin financiar armatei, pentru a sprijini sectorul nostru de apărare şi pentru a cumpăra echipamente de apărare, inclusiv drone. Vom face tot posibilul şi imposibilul pentru a ne întări războinicii. Astăzi am discutat şi despre deminarea umanitară, ceva care este vital, la propriu. Până acum, peste 170.000 de kilometri pătraţi din teritoriul nostru rămân periculoşi din cauza minelor inamice şi a muniţiilor neexplodate. O parte semnificativă a acestui teritoriu este pământul fermierilor noştri, pământul care a fost cultivat. Aşa că astăzi am discutat cum să intensificăm această activitate: să accelerăm deminarea umanitară şi să creştem cooperarea cu partenerii” , a spus Zelenski.

Președintele ucrainean a anunțat măsuri pentru sprijinirea fermierilor. „Al doilea sezon de semănat a început deja în timpul războiului pe scară largă. Anul trecut, eforturile eroice ale fermierilor noştri şi ale tuturor lucrătorilor din sectorul agricol au făcut posibilă păstrarea producţiei agricole ucrainene şi a rolului global al Ucrainei de garant al securităţii alimentare. Şi le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la asta. Guvernul lucrează la măsuri adecvate pentru a sprijini industria. Am discutat şi despre situaţia din sectorul energetic, care s-a normalizat. De fapt, satisfacem nevoile energetice ale ucrainenilor pe întreg teritoriul liber al statului, în conformitate cu capacităţile de generare. Continuăm să ne pregătim pentru următorul sezon de încălzire, atât în ceea ce priveşte acumularea de resurse, cât şi protejarea instalaţiilor noastre energetice” , a precizat liderul ucrainean.

Zelenski mulțumește tărilor care impun în continuare sancțiuni Rusiei.

„Recent, Canada a făcut un pas important prin extinderea sancţiunilor la importurile de aluminiu şi oţel ruseşti. Mulţumesc Canadei pentru această decizie – pentru acest semnal către comunitatea internaţională. Nu trebuie doar să limităm capacitatea statului terorist de a eluda sancţiunile existente, ci şi să impunem altele noi pentru a împiedica Rusia să se adapteze la presiunea globală. Cu cât este mai puţină capacitatea Rusiei de a se adapta la sancţiuni, cu atât mai repede vom restabili integritatea teritorială a ţării noastre şi vom restabili pacea în Ucraina. Şi, desigur, forţele noastre de apărare. Soldaţii noştri şi presiunea globală asupra Rusiei sunt singura garanţie eficientă a protecţiei libertăţii Ucrainei, Europei şi a lumii libere” , a spus el.

Zelenski spune că situația din estul Ucrainei este dramatică și le mulțumește militarilor că fac față forțelor ruse.

„Trebuie să distrugem puterea militară a inamicului şi o vom face. Bilohorivka şi Marinka, Avdiivka şi Bahmut, Vuhledar şi Kamianka – şi toate celelalte locuri în care viitorul nostru este decis. Acolo unde se luptă pentru viitorul nostru, al tuturor ucrainenilor. Sunt recunoscător tuturor celor care sunt acum în luptă! Mulţumesc tuturor celor care îşi apără poziţiile şi luptă pentru Ucraina şi fraţii de arme! Mulţumim tuturor celor care nu-i dezamăgesc niciodată pe cei care sunt alături de ei în prima linie! Astăzi, aş dori să-i felicit pe războinicii celei de-a 92-a brigăzi mecanizate separate pentru acţiunile lor de succes în zona Bahmut. Mulţumesc, băieţi!” , a spus el.

The post LIVE UPDATE. 384 de zile de invazie rusă. Zelenski: Vom face tot posibilul şi imposibilul pentru a ne întări războinicii care se află pe linia frontului appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Biden a ieșit public și le-a transmis americanilor după prăbușirea băncii Silicon Valley: „Rămâneți calmi! Giganții bancari vor să preia SVB”
Next post Preşedintele Klaus Iohannis va efectua miercuri o vizită oficială în Bulgaria, la invitaţia preşedintelui Rumen Radev