LIVE UPDATE. 352 zile de invazie. Germania oferă două baterii antiaeriene Slovaciei pentru a-și proteja frontiera de est cu Ucraina

LIVE UPDATE. 352 zile de invazie. Germania oferă două baterii antiaeriene Slovaciei pentru a-și proteja frontiera de est cu UcrainaLIVE UPDATE. 352 zile de invazie. Germania oferă două baterii antiaeriene Slovaciei pentru a-și proteja frontiera de est cu Ucraina

  • Germania va oferi Slovaciei două baterii de apărare antiaeriană Mantis pentru a-și proteja granița estică cu Ucraina.
  • Bateriile antiaeriene valorează aproximativ 120 de milioane de euro.
  • Oferta Germaniei include, de asemenea, un radar cu o rază de acțiune de 100 de kilometri și instruire pentru soldați, a precizat Kakascikova.

Germania va oferi Slovaciei două baterii de apărare antiaeriană Mantis pentru a-și proteja granița estică cu Ucraina, a declarat joi ministrul slovac al apărării. Slovacia va primi aceste baterii în mod gratuit și permanent” , a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Martina Kakascikova, pentru Agenția France-Presse, scrie Le Monde.

Antrenamentul soldaților slovaci în utilizarea acestui sistem de armament va începe în lunile următoare” , a postat joi pe Facebook ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad. Cu toate acestea, ministerul nu a precizat data exactă a livrării sistemului către Slovacia, stat membru UE și NATO. Potrivit Nad, bateriile antiaeriene valorează aproximativ 120 de milioane de euro.

Oferta Germaniei include, de asemenea, un radar cu o rază de acțiune de 100 de kilometri și instruire pentru soldați, a precizat Kakascikova.

The post LIVE UPDATE. 352 zile de invazie. Germania oferă două baterii antiaeriene Slovaciei pentru a-și proteja frontiera de est cu Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Kathleen Kavalec, prima femeie ambasador al SUA la București
Next post SpaceX testează cel mai puternic sistem de rachete din toate timpurile