LIVE UPDATE. 343 zile de invazie. Rusia plănuiește o escaladare majoră a invaziei

  • Ucraina se pregătește pentru o escaladare majoră din partea Rusiei – posibil chiar în următoarele două-trei săptămâni, a declarat Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei.
  • Acesta a precizat că cele mai grele lupte urmează să vină și a spus că următoarele câteva luni vor fi cruciale pentru cursul războiului.
  • El a îndemnat aliații occidentali să trimită mai multe arme, inclusiv avioanele Typhoon ale Royal Air Force din Marea Britanie și avioane de luptă de la alți parteneri.

Ucraina se pregătește pentru o escaladare majoră din partea Rusiei – posibil chiar în următoarele două-trei săptămâni, a declarat Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei, citat de Sky News.

Acesta a precizat că cele mai grele lupte urmează să vină și a spus că următoarele câteva luni vor fi cruciale pentru cursul războiului.

El a îndemnat aliații occidentali să trimită mai multe arme, inclusiv avioanele Typhoon ale Royal Air Force din Marea Britanie și avioane de luptă de la alți parteneri.

„Rusia se pregătește pentru o escaladare maximă” , a declarat Danilov. El nu a exclus posibilitatea ca președintele Vladimir Putin să încerce un alt atac dinspre nord, sud și est, așa cum s-a întâmplat la 24 februarie 2022 – poate chiar să coincidă cu aniversarea.

„Înțelegem că totul este pe masă… Pot spune că nu excludem niciun scenariu în următoarele două-trei săptămâni. ”

El a spus că armata ucraineană se pregătește pentru toate posibilitățile și că de data aceasta are un sprijin semnificativ mai mare din partea partenerilor occidentali, precum Marea Britanie, decât în urmă cu 12 luni.

Danilov a declarat că se așteaptă ca aproximativ jumătate din cei peste 320.000 de soldați mobilizați de Rusia în septembrie anul trecut să fie implicați în cel de-al doilea val.

The post LIVE UPDATE. 343 zile de invazie. Rusia plănuiește o escaladare majoră a invaziei appeared first on Aleph News.

Previous post Recensământ. Aproape 155.000 de români s-au declarat fără religie, atei sau agnostici
Next post Deținuții din Massachusetts ar putea primi sentințe mai scurte dacă donează măduvă osoasă sau organe