LIVE UPDATE. 289 de zile de invazie. Regiunile Donețk și Harkov sunt ținta unor atacuri intense ale Rusiei, potrivit armatei ucrainene

  • Armata ucraineană a declarat că așezările din estul Donețkului și nord-estul Harkovului au fost supuse unui foc intens din partea Rusiei.
  • Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că forțele rusești își mențin liniile de-a lungul graniței dintre regiunile Harkov și Luhansk.
  • Mai la sud, liniile frontului din Donețk continuă să fie supuse unor bombardamente rusești intense în aproape 20 de zone, potrivit armatei.

Armata ucraineană a declarat că regiunile din estul Donețkului și nord-estul Harkovului au fost supuse unui foc intens din partea Rusiei. Mai mult de 20 de atacuri de la mai multe lansatoare de rachete rusești asupra pozițiilor trupelor și așezărilor noastre de-a lungul LoC”, a declarat armata.

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că forțele rusești își mențin liniile de-a lungul graniței dintre regiunile Harkov și Luhansk și că au bombardat aproape zece așezări în cursul zilei.

Oleh Syniehubov, șeful administrației militare din regiunea Harkov, a declarat pentru televiziunea ucraineană că în nordul Harkovului, localitățile recent recucerite de forțele ucrainene în apropiere de granița cu Rusia erau bombardate în mod constant, inclusiv în Vovchansk, scrie CNN.

Așezările din apropierea liniei frontului din sectorul Kupiansk sunt bombardate constant”, a spus el, dar a insistat că nu există nici o perspectivă de contraofensivă din partea rușilor. Avem suficiente forțe și mijloace în această zonă și în alte zone pentru a respinge inamicul”.

Mai la sud, liniile frontului din Donețk continuă să fie supuse unor bombardamente rusești intense în aproape 20 de zone, potrivit armatei, în special în jurul Bakhmut și Avdiivka. Bătăliile din regiune au devenit un război de uzură care implică mortiere, focuri de tancuri, artilerie și explozibili lansați din drone – cu o mare parte din zona rurală marcată de cratere. Niciuna dintre părți nu a cucerit vreun teritoriu semnificativ în câteva luni de-a lungul acestei părți a liniei de front.

Statul Major General a precizat că în regiunile sudice Zaporojie și Dnipropetrovsk, 22 de așezări au fost supuse focului, două dintre ele fiind atacate de avioane rusești. De asemenea, au avut loc bombardamente cu tancuri și artilerie rusești asupra a aproape 20 de așezări în părțile recent eliberate din regiunea Herson, pe malul vestic al râului Dnipro.

The post LIVE UPDATE. 289 de zile de invazie. Regiunile Donețk și Harkov sunt ținta unor atacuri intense ale Rusiei, potrivit armatei ucrainene appeared first on Aleph News.

Previous post ANALIZĂ. Ce va trebui să facă România dacă aderarea la Spaţiul Schengen va fi amânată încă câţiva ani?
Next post Meghan Markle vorbește despre decizia dificilă de a nu-și invita nepoata de la nunta ei și explică de ce a făcut-o