LIVE UPDATE. 259 de zile de invazie. Ucraina afirmă că discuțiile cu Rusia depind de „integritatea teritorială”

ZelenskiZelenski

  • Principala precondiție a Kievului pentru a intra în negocieri cu Rusia în vederea încheierii războiului este returnarea tuturor terenurilor ucrainene capturate.
  • După invazia Rusiei de la sfârșitul lunii februarie, Kievul a cerut în mod repetat armament suplimentar din partea susținătorilor săi occidentali.
  • Discuțiile privind o încetare negociată a conflictului au crescut în ultimele zile, după ce Statele Unite au încurajat în privat oficialii ucraineni să dea un semnal de deschidere pentru discuții cu vecinul lor.

Principala precondiție a Kievului pentru a intra în negocieri cu Rusia în vederea încheierii războiului este returnarea tuturor terenurilor ucrainene capturate, potrivit unui oficial de securitate de rang înalt. Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, a declarat marți că partea ucraineană are nevoie, de asemenea, de garanția” unor sisteme moderne de apărare aeriană, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune.

După invazia Rusiei de la sfârșitul lunii februarie, Kievul a cerut în mod repetat armament suplimentar din partea susținătorilor săi occidentali.

„Principala condiție a președintelui Ucrainei este restabilirea integrității teritoriale ucrainene”, a transmis Danilov pe Twitter. Garanție – apărare aeriană modernă, avioane, tancuri și rachete cu rază lungă de acțiune. Strategie – pași proactivi. Rachetele rusești trebuie să fie distruse înainte de lansare în aer, pe uscat și pe mare”, a mai spus el.

Comentariile lui Danilov au fost făcute după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni, în discursul său de peste noapte, că este deschis la negocieri autentice” cu Rusia care să restabilească granițele Ucrainei. De asemenea, el a cerut despăgubiri în urma atacurilor devastatoare ale Rusiei și a cerut ca cei responsabili de presupuse crime de război să fie pedepsiți.

Discuțiile privind o încetare negociată a conflictului au crescut în ultimele zile, după ce cotidianul Washington Post a relatat că Statele Unite au încurajat în privat oficialii ucraineni să dea un semnal de deschidere pentru discuții cu vecinul lor.

Se pare că oficialii americani doresc ca Ucraina să ia o poziție morală superioară și să pară mai interesată de negocieri, în contextul în care Kievul ar putea pierde în curând sprijinul internațional dacă rămâne ferm împotriva discuțiilor. După ce Rusia a anunțat anexarea a patru regiuni parțial ocupate din Ucraina la sfârșitul lunii septembrie, Zelenski a declarat că Kievul nu va purta discuții cu Moscova atât timp cât președintele Vladimir Putin rămâne la putere.

Personalități guvernamentale au reafirmat această poziție în ultimele zile, afirmând că Kievul ar fi totuși dispus să negocieze cu un succesor al lui Putin. Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova este deschisă la discuții, dar că Kievul le refuză. Oficialii ruși au declarat în repetate rânduri că nu vor negocia asupra teritoriilor pe care susțin că le-au anexat de la Ucraina.

În afară de Coreea de Nord, apropiată de Rusia, nici o țară nu recunoaște ultimele anexări. De asemenea, cea mai mare parte a lumii refuză să recunoască Crimeea, anexată în 2014, ca teritoriu rusesc. Între timp, SUA, principalul susținător al Ucrainei, organizează marți alegeri intermediare pentru Congres.

Deși majoritatea candidaților din ambele partide susțin ferm Kievul, unii candidați republicani de dreapta și-au exprimat îndoiala cu privire la costul ajutorului militar american, în timp ce alții de stânga s-au confruntat cu reacții negative după ce au cerut o diplomație viguroasă pentru a pune capăt războiului.Casa Albă afirmă că sprijinul SUA pentru Ucraina va fi neclintit și de nezdruncinat”, indiferent de rezultatul voturilor de marți.

The post LIVE UPDATE. 259 de zile de invazie. Ucraina afirmă că discuțiile cu Rusia depind de „integritatea teritorială” appeared first on Aleph News.

Previous post Alegeri în SUA: Republicanii și democrații se luptă pentru controlul Congresului. 7 din 10 alegători, nemulţumiţi de starea naţiunii americane
Next post Victorie categorică pentru potențialul adversar al lui Trump. DeSantis a fost reales