LIVE UPDATE. 250 de zile de invazie. 218 nave sunt blocate efectiv din cauza deciziei Rusiei de a-și suspenda participarea la un acord de export de cereale

cerealecereale

  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că Rusia înarmează alimentele.
  • Uniunea Europeană a făcut apel la Rusia să revină asupra deciziei sale.
  • Ministerul a declarat că Ucraina a atacat flota din Marea Neagră de lângă Sevastopol cu 16 drone la începutul zilei de sâmbătă.

Un total de 218 nave sunt efectiv blocate din cauza deciziei Rusiei de a-și suspenda participarea la un acord de export de cereale, a declarat duminică Ministerul ucrainean al Infrastructurii, relatează Reuters.

Rusia a declarat sâmbătă că a suspendat participarea la acordul mediat de ONU pentru exportul de produse agricole din porturile ucrainene, în urma atacurilor asupra flotei sale din Crimeea anexată de Rusia.

Întrucât Ucraina nu avea autorizații de la centrul comun de coordonare a schemei pentru a trece prin coridorul de siguranță, 218 nave sunt …blocate în pozițiile lor actuale, a declarat ministerul prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram.

Ministerul a precizat că 95 de nave încărcate care au părăsit porturile ucrainene așteaptă să fie inspectate pentru a fi expediate către consumatorul final, iar 101 nave goale așteaptă să fie inspectate la intrarea în porturile ucrainene.

Acesta a precizat că 22 de nave cu produse agricole așteptau să părăsească porturile ucrainene.
Ucraina a declarat că acordul, care a deblocat trei porturi din Marea Neagră, i-a permis să exporte până acum aproximativ 9 milioane de tone de mărfuri agricole.

The post LIVE UPDATE. 250 de zile de invazie. 218 nave sunt blocate efectiv din cauza deciziei Rusiei de a-și suspenda participarea la un acord de export de cereale appeared first on Aleph News.

Previous post Votul din Brazilia se încheie cu o confruntare tensionată între Bolsonaro și Lula
Next post Ion Cristoiu: PSD se pregăteşte de Marea Destrămare a Coaliţiei