LIVE UPDATE. 198 de zile de agresiune rusă. SUA: Obiectivele strategice rusești au fost înfrânte în Ucraina

  • Este a 198-a zi a invaziei provocate de Rusia în Ucraina.
  • Experții din cadrul misiunii ONU de anchetă vor merge în Donbas zilele următoare pentru a investiga atacurile rusești asupra centrului de detenție preventivă din Yelenovka.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a raportat „vești bune” din regiunea Harkov, la est de Kiev, afirmând că unele localități au fost recucerite de la forțele rusești.

Președintele Statului Major al SUA, Mark Milley, cel mai înalt general american, a declarat că „până în prezent, obiectivele strategice rusești au fost înfrânte” în Ucraina.

În ciuda faptului că sunt depășiți în armament și în personal, ucrainenii au demonstrat o competență tactică superioară și au demonstrat o voință superioară de a lupta, de a lupta pentru propria lor țară, de a lupta pentru libertatea lor” , a declarat Milley în cadrul unei conferințe de presă cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, la Ramstein, în Germania, potrivit CNN și The Hill.

Milley a declarat că Rusia a fost „învinsă” în ofensiva sa începută în aprilie, după eșecurile sale la începutul invaziei

Obiectivele lor operaționale în acea ofensivă nu au avut succes. Nu au atins tot Donbasul și au trecut doar râul Dnipro în sud, în apropiere de Herson” , a declarat Milley.

Milley a mai spus că, deși este prea devreme pentru a evalua pe deplin ofensiva recent lansată de Ucraina în apropiere de Kherson, „Ucraina își folosește în mod eficient focurile de armă pentru a modela manevra la sol în timp ce își continuă ofensiva”.

Milley a mai spus că progresul forțelor ucrainene lângă Herson a fost „constant” și „deliberat”.

Aș caracteriza-o ca pe o operațiune ofensivă foarte deliberată, care este calibrată pentru a stabili condițiile și apoi pentru a-și cuceri obiectivele”, a spus generalul.

The post LIVE UPDATE. 198 de zile de agresiune rusă. SUA: Obiectivele strategice rusești au fost înfrânte în Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Prinţul Charles a devenit regele Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta a II-a
Next post Ion Cristoiu: De ce n-are la noi putere presa? Pentru că n-avem opinie publică