LIVE UPDATE. 195 de zile de invazie. Zelenski acuză Rusia de deteriorarea intenționată a situației de la centrala Zaporojie

președintele Zelenskipreședintele Zelenski

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de deteriorarea intenționată a situației din jurul centralei nucleare Zaporojie, în contextul unei vizite a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).
  • Un purtător de cuvânt al AIEA a declarat pentru CNN la începutul zilei de luni că linia de transmisie care leagă centrala nucleară Zaporojie de rețeaua energetică ucraineană a fost deconectată în mod intenționat din cauza unui incendiu.
  • Purtătorul de cuvânt a mai spus că linia nu a suferit nici o avarie și că va fi reconectată imediat ce incendiul va fi stins.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia de deteriorarea intenționată a situației din jurul centralei nucleare Zaporojie, în contextul unei vizite a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).

Un purtător de cuvânt al AIEA a declarat pentru CNN la începutul zilei de luni că linia de transmisie care leagă centrala nucleară Zaporojie de rețeaua energetică ucraineană a fost deconectată în mod intenționat din cauza unui incendiu.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că linia nu a suferit nici o avarie și că va fi reconectată imediat ce incendiul va fi stins. Ucraina a dat vina pe Rusia pentru bombardamente, care, potrivit acesteia, au provocat incendiul.

Consider că Rusia face acest lucru chiar acum, chiar în ajunul concluziilor AIEA, este foarte elocvent”, a declarat Zelenski în discursul său de noapte de luni. Bombardarea teritoriului centralei ZNPP înseamnă că statului terorist nu-i pasă ce spune AIEA, nu-i pasă ce decide comunitatea internațională”.

Rusia este interesată doar să mențină situația la cel mai rău nivel cât mai mult timp”, a adăugat el, explicând că aceasta a fost a doua oară când centrala nucleară din Zaporojie a fost deconectată de la rețeaua ucraineană, ceea ce o aduce la un pas de un dezastru de radiații”.

Acest lucru poate fi modificat doar prin consolidarea sancțiunilor, doar prin recunoașterea oficială a Rusiei ca stat terorist – la toate nivelurile”, a conchis Zelenski. Acest lucru necesită un răspuns internațional – începând cu ONU până la fiecare stat normal.”

The post LIVE UPDATE. 195 de zile de invazie. Zelenski acuză Rusia de deteriorarea intenționată a situației de la centrala Zaporojie appeared first on Aleph News.

Previous post ANPC a dat amenzi de peste 3,5 milioane lei la un mare retailer din România. S-au găsit produse expirate, vitrine frigorifice insalubre, printre multe alte nereguli
Next post Ion Cristoiu: Războiul din Ucraina – efectul retragerii americanilor din Afganistan?