LIVE UPDATE. 167 de zile de invazie în Ucraina. Putin: Băncile rusești sancționate pot opri operațiunile valutare

Liderii G7 au ironizat imaginea de „macho” atât de dragă preşedintelui rus.Liderii G7 au ironizat imaginea de „macho” atât de dragă preşedintelui rus.

  • Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat luni un decret care prevede că băncile naționale sancționate ale căror fonduri în valută au fost înghețate de Occident vor putea să oprească operațiunile în aceste valute.
  • Recent, consilierul economic al lui Putin, Maxim Oreshkin, a declarat că țara se va descurca fără Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale (SWIFT).

UPDATE 00:00

Putin: Băncile rusești sancționate pot opri operațiunile valutare

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat luni un decret care prevede că băncile naționale sancționate ale căror fonduri în valută au fost înghețate de Occident vor putea să oprească operațiunile în aceste valute. Măsurile nou impuse vor fi respectate până la ridicarea sancțiunilor impuse de Occident băncilor rusești.

La începutul lunii iulie, vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a declarat că BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) ar putea crea o nouă monedă de rezervă comună pentru a înlocui monedele străine folosite în țările menționate.

Recent, consilierul economic al lui Putin, Maxim Oreshkin, a declarat că țara se va descurca fără Societatea pentru Telecomunicații Financiare Interbancare Mondiale (SWIFT), după ce a fost exclusă din această organizație în urma invaziei din Ucraina din 24 februarie.

Moscova suspendă inspecțiile în cadrul START – FM

Ministerul rus de Externe a informat luni Statele Unite că își retrage oficial instalațiile de la inspecțiile în cadrul Tratatului de reducere a armelor strategice (START).

Potrivit ministerului, țara este forțată să ia această decizie deoarece acțiunile SUA privează Moscova de dreptul de a inspecta instalațiile americane.

Recent, Serghei Lavrov a criticat Statele Unite în timpul unei conferințe de presă în Myanmar din cauza presupusului refuz al Statelor Unite de a negocia o înlocuire a START.

The post LIVE UPDATE. 167 de zile de invazie în Ucraina. Putin: Băncile rusești sancționate pot opri operațiunile valutare appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Clotilde Armand: „Vom deschide parcarea de sub Pasajul Basarab după ce, mai bine de 10 ani de zile, a stat în paragină”
Next post VIDEO. Școlile private au hotărât să le interzică elevilor să poarte haine și accesorii de firmă