LIVE UPDATE. 134 de zile de invazie. Zelenski spune că armele grele ale aliaților occidentali au început să funcționeze la „capacitate maximă” pe linia frontului

ZelenskiZelenski

  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că armele grele ale aliaților occidentali au început în sfârșit să funcționeze la „capacitate maximă” pe linia frontului.
  • În discursul său video nocturn, Zelenski a declarat că armata ucraineană a reușit să țintească depozite și locații rusești care sunt „importante pentru logistică”.
  • Potrivit lui Zelenski, contraatacurile au redus semnificativ potențialul ofensiv al Rusiei și că forțele ucrainene au început să avanseze în mai multe direcții, inclusiv în regiunile Kherson și Zaporojie.

UPDATE 02:00

Franța va renaționaliza gigantul său de electricitate îndatorat, EDF, ca răspuns la criza energetică agravată de invazia Rusiei în Ucraina, a declarat premierul țării, Élisabeth Borne.

„Trebuie să avem control deplin asupra producției și performanței noastre de electricitate”, a declarat Borne în parlament în primul său discurs despre starea națiunii în fața parlamentului, miercuri, în timp ce încerca să curteze partidele de opoziție pentru a evita un blocaj parlamentar.

„Trebuie să ne asigurăm suveranitatea în fața consecințelor războiului și a provocărilor colosale care vor urma… De aceea vă confirm intenția statului de a deține 100% din capitalul EDF.”

Statul francez deține o participație de 84% la EDF, unul dintre cei mai mari producători de electricitate din lume, dar compania se confruntă cu întârzieri și depășiri de buget la noile centrale nucleare din Franța și Marea Britanie, precum și cu probleme de coroziune la unele dintre reactoarele sale îmbătrânite, care au afectat puternic prețul acțiunilor sale în ultimele luni.

UPDATE 01:00

Un atac cu rachete rusești la Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a distrus miercuri o universitate pedagogică, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său de seară.

Potrivit lui Zelenski, clădirea principală, sălile de curs, muzeul universitar și biblioteca științifică a Universității Pedagogice Naționale H.S. Skovoroda Kharkiv au fost distruse.

Anterior, miercuri, Biroul procurorului regional din Harkov a declarat că un paznic a fost ucis în timpul bombardamentului asupra universității, care a avut loc în jurul orei locale 1.00.

UPDATE 00:00

Regiunea Luhansk nu se află încă sub controlul complet al Rusiei
Regiunea estică Luhansk nu a fost încă ocupată complet de forțele rusești, iar luptele continuă într-o așezare de la periferia regiunii, a declarat miercuri șeful administrației militare din regiunea Luhansk, Serhiy Hayday.

Forțele rusești au suferit „pierderi enorme” în ceea ce privește echipamentele și personalul, potrivit lui Hayday. Forțele rusești încearcă să preia controlul asupra regiunii Luhansk de mai bine de patru luni.

El a adăugat că spitalele din zona ocupată a regiunii sunt pline de soldați ruși care sunt grav răniți.

Hayday a mai spus că el crede că forțele rusești încearcă să dezvolte o ofensivă împotriva orașelor Sloviansk și Bakhmut din regiunea Donețk.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că armele grele ale aliaților occidentali au început în sfârșit să funcționeze la „capacitate maximă” pe linia frontului.

În discursul său video nocturn, Zelenski a declarat că armata ucraineană a reușit să țintească depozite și locații rusești care sunt „importante pentru logistică”.

Potrivit lui Zelenski, contraatacurile au redus semnificativ potențialul ofensiv al Rusiei și că forțele ucrainene au început să avanseze în mai multe direcții, inclusiv în regiunile Kherson și Zaporojie.

The post LIVE UPDATE. 134 de zile de invazie. Zelenski spune că armele grele ale aliaților occidentali au început să funcționeze la „capacitate maximă” pe linia frontului appeared first on Aleph News.

Previous post Protecție împotriva spyware: Apple va lansa un nou mod „Lockdown” pentru iPhone
Next post STUDIU. Marea Neagră este cea mai murdară din Europa