LIVE UPDATE. 132 de zile de invazie. „Suedia va susține politica ușilor deschise a NATO”, afirmă premierul Suedei, Magdalena Andersson

Magdalena AnderssonMagdalena Andersson

  • Suedia „ar susține politica ușilor deschise a NATO”, a declarat luni premierul Magdalena Andersson în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev.
  • „Politica ușilor deschise” a NATO se bazează pe articolul 10 din tratatul fondator, care prevede că orice decizie de a invita o țară să se alăture alianței trebuie să se bazeze pe un consens între toți aliații.
  • „Ceea ce pot să vă spun este că, atunci când vom deveni membri, vom susține politica ușilor deschise a NATO, a declarat Andersson alături de Zelenski.

UPDATE ORA 01:00

Belarusul a primit sancțiuni din partea Marii Britanii pentru susținerea invaziei rusești
Marea Britanie va introduce noi sancțiuni economice, comerciale și de transport împotriva Belarusului, din cauza sprijinului acordat de acesta pentru invazia Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO) a declarat că a sancționat șase ruși care răspândesc dezinformări.

Pachetul de măsuri împotriva Belarusului va include interdicții de import și export pentru bunuri în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, inclusiv pentru exporturile de produse de rafinare a petrolului, componente de tehnologie avansată și bunuri de lux, precum și pentru importurile de fier și oțel din Belarus.

De asemenea, Marea Britanie va interzice mai multor companii belaruse să emită datorii și titluri de valoare la Londra.

„Regimul din Belarus a facilitat în mod activ invazia lui Putin, permițând Rusiei să folosească teritoriul său pentru a lovi Ucraina lansând trupe și rachete de la granița lor și făcând să zboare avioane rusești prin spațiul lor aerian”, a declarat FCDO într-un comunicat.

UPDATE ORA 00:00

Zelenski spune că reconstrucția Ucrainei merge dincolo de „refacerea zidurilor pe care le aveam”
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în discursul său televizat de seară către națiune, a anunțat luni ca fiind o „zi foarte importantă”, în timp ce la Lugano, Elveția, a început o conferință dedicată refacerii țării sale.

Dar el spune că reconstrucția Ucrainei ar trebui să meargă dincolo de „refacerea zidurilor pe care le aveam și care au fost distruse de bombardamente”.

„Ucraina trebuie să devină cea mai liberă, mai modernă și mai sigură țară din Europa, în toate sensurile cuvântului, în special în ceea ce privește mediul nostru. Sunt sigur că vom reuși”, a spus el.

Zelenski a avertizat că eforturile de redresare nu trebuie să se concentreze doar pe următorii ani, ci și pe prezent.

Suedia „ar susține politica ușilor deschise a NATO”, a declarat luni premierul Magdalena Andersson în timpul unei conferințe de presă comune cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Kiev.

„Politica ușilor deschise” a NATO se bazează pe articolul 10 din tratatul fondator, care prevede că orice decizie de a invita o țară să se alăture alianței trebuie să se bazeze pe un consens între toți aliații.

Suedia și țara vecină, Finlanda, au finalizat luni negocierile de aderare la sediul NATO din Bruxelles. Ambele țări și-au confirmat în mod oficial dorința și capacitatea de a îndeplini obligațiile și angajamentele politice, juridice și militare ale aderării la NATO, a precizat alianța într-un comunicat.

Ambele țări au deținut statutul de neutralitate timp de ani de zile, dar sprijinul pentru aderarea la NATO în interiorul țărilor a crescut de la invazia Rusiei în Ucraina.

Andersson a mai spus că Suedia rămâne „deschisă la noi sancțiuni” împotriva Rusiei

„Cred că există opinii diferite în cadrul Uniunii Europene dacă aceasta ar fi calea corectă de urmat în acest moment”, a spus Andersson. „Suntem deschiși pentru asta”, a adăugat ea.

Zelenski a declarat: „Desigur, vreau să felicit personal Suedia și pe premier pentru decizia istorică a summitului NATO de la Madrid privind aderarea Suediei la alianță în cadrul unei proceduri accelerate”.

The post LIVE UPDATE. 132 de zile de invazie. „Suedia va susține politica ușilor deschise a NATO”, afirmă premierul Suedei, Magdalena Andersson appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Atac armat la o paradă din 4 iulie în Chicago. 5 persoane au murit și 16 au fost rănite
Next post Secretul longevității Elisabetei a II-a: cum și ce mănâncă regina britanică