LIVE UPDATE. 112 zile de invazie. Zelenski a cerut ca partenerii Ucrainei să furnizeze arme antirachetă moderne

  • Zelenski a cerut ca partenerii Ucrainei să furnizeze arme antirachetă moderne și a declarat că în această săptămână vor avea loc multe discuții importante cu politicieni europeni care sunt capabili să furnizeze Ucrainei un sistem antirachetă modern.
  • În Severodonețk, „pierderile, din păcate, sunt dureroase”, a spus Zelenski, „dar trebuie să rezistăm”. El a continuat spunând cum este vital ca armata ucraineană să rămână în Donbas.

ORA 01:00

Zelenski spune că pierderile dureroase continuă în regiunea Severodonețk și Harkov

Lupte violente continuă în Severodonețk și în regiunea Harkov, a declarat marți președintele ucrainean Volodimir Zelenski în timpul unei adrese video.

În Severodonețk, „pierderile, din păcate, sunt dureroase”, a spus Zelenski, „dar trebuie să rezistăm”. El a continuat spunând cum este vital ca armata ucraineană să rămână în Donbas.

„Cu cât inamicul suferă mai multe pierderi acolo, cu atât mai puțină forță va avea pentru a continua agresiunea. Prin urmare, direcția din Donbas este esențială pentru a determina cine va domina în următoarele săptămâni”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a vorbit, de asemenea, despre cum au avut loc „pierderi dureroase” în regiunea Harkov, unde armata rusă încearcă să își consolideze poziția.

„Lupta pentru această direcție continuă și încă trebuie să luptăm din greu pentru a aduce o securitate completă pentru Harkov și regiune”, a spus Zelenski.

Lupte aprige au loc în Izium, la sud de Harkov, potrivit oficialului local Maksym Strelnyk.

Strelnyk, adjunct al consiliului municipal din Izium, a declarat pentru CNN că forțele rusești încearcă să se deplaseze în direcția Sloviansk și Barvinkove.

Forțele armate ucrainene au reușit să elibereze câteva așezări de la periferia Iziumului cu ajutorul unor contraatacuri. Strelnyk estimează că în Izium au rămas 15.000 de civili, iar orașul nu are electricitate, apă, gaz, comunicații mobile și internet.

Potrivit oficialului, aproximativ 80% din infrastructura din Izium a fost distrusă.

ORA 00:00

Președintele ucrainean cere sisteme de arme antirachetă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că țara nu dispune de o cantitate suficientă de sisteme moderne de arme antirachetă și că întârzierea obținerii acestora nu poate fi justificată.

Într-o intervenție video de marți, Zelenski a cerut ca partenerii Ucrainei să furnizeze arme antirachetă moderne și a declarat că în această săptămână vor avea loc multe discuții importante cu politicieni europeni care sunt capabili să furnizeze Ucrainei un sistem antirachetă modern.

„Chiar dacă în Rusia sunt tot mai puține rachete moderne pe zi ce trece, nevoia Ucrainei de astfel de sisteme rămâne. Pentru că Rusia are încă suficiente rachete de tip sovietic, care sunt și mai periculoase. Ele sunt de multe ori mai puțin precise și, prin urmare, de multe ori mai amenințătoare pentru obiectele civile și clădirile rezidențiale obișnuite”, a declarat Zelenski.

The post LIVE UPDATE. 112 zile de invazie. Zelenski a cerut ca partenerii Ucrainei să furnizeze arme antirachetă moderne appeared first on Aleph News.

Previous post Culorile sunetelor. Cum îți poți îmbunătăți capacitățile cognitive cu ajutorul sunetului roșu
Next post Alexei Navalny, principalul critic al lui Putin, este mutat într-o nouă închisoare, alarmându-și aliații